Klanten Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten krijgen energiebespaarpakketje

Foto: Veluwe Duurzaam

Zo’n 160 huishoudens die zijn aangesloten bij de voedselbank ontvangen deze maand een praktisch energiebespaarpakketje. Hierin zitten een ledlamp, stekker met aan-/uitschakelaar en een flyer met informatie.

Dit bericht Veluwe Duurzaam.

Leuk en laagdrempelig
Met het energiebespaarpakketje kunnen huishoudens die minder te besteden hebben op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met energiebesparende maatregelen en besparen op hun energiekosten. Initiatiefnemers van de pakketjes zijn de zeven regiogemeenten, de voedselbank en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Oplopende gasprijzen
Met de oplopende gasprijzen is het nog belangrijker geworden om energie te besparen. Dit kan al door een aantal kleine dingen in de woning aan te passen, zoals zuinige verlichting en een schakelaar waarmee je apparaten helemaal uit kunt zetten.

Steuntje in de rug
Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten ontving vorige week de bespaarpakketjes. Antoinette Walenberg (algemeen coördinator van deze locaties) ziet de energiebespaarpakketjes als een ‘mooi steuntje in de rug’. “Het is voor veel mensen onbekend wat en hoe ze kunnen besparen in huis. Dit pakketje is een mooi en fysiek middel om ze verder te helpen.”

Over Veluwe Duurzaam
Veluwe Duurzaam is het onafhankelijke duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

Foto
Op de foto staan v.l.n.r.: Paul Combee (2e algemeen coördinator Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten), Antoinette Walenberg (algemeen coördinator Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten) en Sigrid van der Schaar (Veluwe Duurzaam).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen