Definitief ’s avonds geen kerstdiners in de restaurants

Foto: pixaby.com (bewerkt)

Veel horecaondernemers hadden er in het achterhoofd vast al rekening mee gehouden. Maar vanavond, dinsdag 14 december, tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hoorden ze het definitief. Kerstdiners kunnen niet plaatsvinden in de horeca, tenminste niet na 17.00 uur. Want de huidige avondlockdown wordt verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. 

Met medewerking van Sam Fish.

Basisscholen eerder dicht
Daarnaast is de andere grote beslissing dat de basisscholen eerder dicht gaan. Dat geldt voor alle basisscholen, buitenschoolse opvangen en het speciaal onderwijs. Op maandag 20 december is het de bedoeling dat alle deuren gesloten blijven. Als de scholen een extra dag nodig hebben om dingen te regelen, dan is dinsdag 21 december de uiterste datum om te sluiten.

Verlenging huidig pakket
“Dat is niet de blijde kerstboodschap waar je op hoopt,” weet ook Rutte. “Een tegenvaller, maar geen grote verrassing. Deze maatregel is om twee redenen onvermijdbaar. De besmettingscijfers zijn nog steeds erg hoog. De piek is waarschijnlijk voorbij, maar de zorg heeft het nog te druk. En dus moet het virus verder teruggedrongen worden. En ten tweede vanwege de nieuwe Omikron variant. Deze verspreidt zich sneller dan de Deltavariant. Eind deze week komt het OMT met een nieuw advies. Er is reden tot zorg en grote voorzichtigheid. En daarom dus een verlenging van het huidige pakket.”

Nieuw weegpakket
De maatregelen worden verlengd tot vrijdag 14 januari. Het kan zijn dat er eerder al een nieuw weegmoment komt. Het kabinet hoopt op korte termijn meer inzicht te krijgen vanuit het OMT.

Geen uitzondering voor de feestdagen
Het huidige pakket wordt dus met een maand verlengd. Dat betekent dat ook tijdens de kerst en in de kerstvakantie vier gasten per dag de norm blijft. Geen uitzondering voor kerst en oud en nieuw.

Zie ook: rijksoverheid.nl

Oliebollenverkoop bij Café de Molenaer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen