Café de Molenaer houdt de moed erin met de oliebollenverkoop

Sten Boehlé en Marco van Dijk.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“Tsja, het is wel een lange zit”, zegt Marco van Dijk, eigenaar van Café de Molenaer aan de Stationsstraat 13 in Ermelo over de coronamaatregelen die voor de derde keer de horeca treffen. “Maar we hebben gewoon de kerstversiering opgehangen en maken er wat van.”

Noodgedwongen dicht
De horeca moest vorig jaar van maart tot en met juni noodgedwongen dicht, van oktober tot april dit jaar en sinds enkele weken moeten de deuren om 17.00 uur dicht. Vooral voor de horecagelegenheden die het van de avonduren tot sluitingstijd moeten hebben is dit opnieuw een drama, zo ook voor Café de Molenaer.

‘Het wordt weer beter’
Ondanks financiële steun vanuit de overheid kost het Marco veel geld. Hij denkt er echter niet aan om de deuren van zijn café definitief te sluiten. “Ik heb immers ook veel goede jaren gehad. En het wordt weer beter, ooit wel.”

In shock
Bij de eerste noodgedwongen sluiting waren ze in shock, erkent Marco. “Nu ondergaat iedereen de situatie een beetje. Want je doet er niets aan. Bovendien is het niet het einde van de wereld, al duurt het allemaal wel lang en is het erg saai.”

Iets leuks verzinnen
Voor Marco is zijn team van medewerkers erg belangrijk. Hij probeert iedereen dan ook een beetje werk te geven. Zoals de oliebollen- en appelbeignets verkoop die gisteren is gestart vanuit een uitbundig in kerstsferen versierde kraam op het verwarmde terras. Het is één van de leuke activiteiten die Marco verzint en die wel kan, net als de gelimiteerde pubquiz. “We willen de mensen toch nog iets aanbieden”, zegt Marco hierover.

Stukje gezelligheid en sfeer
Een bezoek aan de kraam met oliebollen en appelbeignets is meer dan de moeite waard. Niet alleen omdat ze overheerlijk smaken, maar ook voor een stukje gezelligheid op het verwarmde terras, of binnen waar je wordt getrakteerd op sfeervolle kerstmuziek. Marco en zijn team doen ook aan hele grote bestellingen oliebollen en/of appelbeignets. “Geen probleem, dan beginnen we gewoon wat eerder met bakken.”

Openingstijden
De oliebollenkraam is in de maand december geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Op zaterdag 25 december, Eerste Kerstdag, is de kraam gesloten. De oliebollen zijn 1 euro per stuk en 10 stuks voor 8 euro. De appelbeignets zijn 2 euro per stuk, en 5 stuks voor 8 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen