Vanuit Amsterdam verhuisd naar Ermelo: Lianne Bloemen

Lianne Bloemen.
Lianne Bloemen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanuit Amsterdam verhuisd naar Ermelo: Lianne Bloemen. ‘Duuuh’ denk je misschien, ‘er komen wel vaker mensen uit Amsterdam wonen in Ermelo. De komst van Lianne echter die sinds maart dit jaar in Ermelo woont, is een nieuwsbericht waard. De 32-jarige vrouw is zelfstandig ondernemer in de culturele sector, en hoopt in deze regio iets te kunnen betekenen op dit gebied. De eerste stap is inmiddels gezet. In samenwerking met Daan Bosch, eigenaar van Brasserie Schovenhorst in Putten, heeft Lianne 2 kindervoorstellingen in een bijzondere openluchtsetting georganiseerd op Landgoed Schovenhorst. 

Op zondag 18 juli vindt de voorstelling Kikker zingt en leest voor (3+) door Theater Terra.

  • Aanvang om 11.30 en 14.30
  • Duur: 40 minuten
  • Locatie: de voorstelling vindt plaats bij de Werkstee op Landgoed Schovenhorst
  • Parkeren: graag gebruik maken van de parkeerplaats bij Landgoed Schovenhorst
  • Kaartverkoop á 8,50 per persoon: https://www.ticketkantoor.nl/shop/kikkermusical

De tweede voorstelling is Dikkie Dik en de taart (2+) op zaterdag 7 augustus, door Joes.

  • Aanvang om 11.30 en 14.30
  • Duur: 35 minuten
  • Locatie: de voorstelling vindt plaats bij de Werkstee op Landgoed Schovenhorst
  • Parkeren: graag gebruik maken van de parkeerplaats bij Landgoed Schovenhorst
  • Kaartverkoop á 8.50 per persoon: https://www.ticketkantoor.nl/shop/dikkiediktaart

Druk en vol
In een appartement in een straat in Amsterdam met een zoontje van 3. Druk en vol, was de ervaring van Lianne. Tel daarbij op dat in deze tijden van corona de voordelen van wonen in een grote stad wegvallen. De keus om haar geluk elders te beproeven was toen snel gemaakt. Ermelo kwam in beeld omdat haar broer ook in Ermelo ging wonen. Het bevalt de in Amstelveen geboren en getogen Lianne prima in ‘ons’ dorp met al haar rust, ruimte en prachtige natuur. “Ik ben de omgeving nog steeds aan het ontdekken, mijn eerste aanschaf hier was dan ook een e-bike.”

‘Iets magisch’
Door haar studie theaterwetenschappen kwam Lianne in Amsterdam te wonen. “Theater heeft voor mij iets heel magisch”, licht ze haar studiekeus van toen toe. “Ook kwam ik erachter dat ik goed ben in dingen organiseren. Nadat ik mijn studie had afgerond, heb ik in Londen mijn Master Kunstbeleid en Management voltooid en kreeg er een baan als producer in een theater. Daarmee is alles wat ik nu doe begonnen.”

Kindertheater in de openlucht
Cultuur in de markt zetten en iets toevoegen aan wat er in deze regio ontbreekt in de culturele sector, dat is het doel van Lianne. Haar focus ligt nu op kindertheater. In Ermelo en omstreken doet ze op het moment onderzoek naar waar behoefte aan is, én wat mogelijk is met nog steeds het coronaspook op de loer. In de openlucht is evenwel veel mogelijk.

Een kei
Lianne is druk met netwerken. Ze hoopt ook via dit artikel in contact te komen theatergezelschappen of artiesten uit de omgeving om iets moois ‘op touw te zetten’. Lianne is een kei in organiseren, ontzorgt theatergezelschappen en artiesten wat dat betreft, verzorgt de marketing, posters en benadert de diverse media.

Muziek op schoot
Haar laatste wapenfeit uit de periode dat Lianne in Amsterdam woonde vindt in september plaats, als corona tenminste niet opnieuw roet in het eten gooit. Het gaat om een eendaags kindertheaterfestival in Park Frankendael, de ‘kunst‐ en cultuurtuin’ van de Watergraafsmeer. Haar plan was één van de plannen die in aanmerking kwam voor subsidie die de gemeente Amsterdam had toegekend, voor meer verbinding en cultuur in de buurt. Het plan van Lianne belooft kinderen tot ongeveer 8 jaar en de (groot)ouders een dag met theater, workshops, yoga en muziek op schoot.

Belangstelling gewekt?
Wie denkt dat Lianne iets voor hem of haar kan betekenen, wil netwerken en sparren tot een plan heeft waarbij Lianne kan helpen deze uit te voeren, kan met haar contact opnemen via e-mail: [email protected] of telefonisch: 06 8009 8474.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen