Jeugdbrandweer Ermelo-Putten zwaait Aristien Egbertzen uit

Tijdens de wekelijkse oefenavond, woensdag 14 juli, heeft Jeugdbrandweer Ermelo-Putten afscheid genomen van Aristien Egbertzen (68). Sinds 2014 is Aristien bestuurslid (secretaris) geweest en was coördinator/aanspreekpunt/contactpersoon voor de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) namens Jeugdbrandweer Ermelo-Putten.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Loeiende sirenes en zwaailichten
Er stond Aristien een verrassend en actief afscheid te wachten. Hij wist dat er iets stond te gebeuren, maar wat… . Natuurlijk moest hij nog voor een laatste keer aan de bak als bevelvoerder voor de jongens van de Jeugdbrandweer. Maar eerst werd hij met 4 brandweervoertuigen met loeiende sirenes en zwaailichten van huis gehaald, samen met zijn vrouw Marijke.

‘Ontvoeren’
Ron de Groot, coördinator van 5 Jeugdbrandweerkorpsen namens de VNOG, was meegekomen om Aristien hoogstpersoonlijk ’te ontvoeren’ naar de brandweerkazerne. Met natuurlijk in zijn kielzog de jongens van de Jeugdbrandweer, Elwin Bouw van Brandweer Ermelo en opvolger van Aristien, en andere vrijwillige brandweermannen. Nadat Aristien zich in het meegebrachte brandweertenue had gehesen, toog het gezelschap terug naar de kazerne.

Brand op de gemeentewerf
Op de achterliggende gemeentewerf waar de Jeugdbrandweer wekelijks oefent, bleek een brand te woeden. Het sein voor Aristien die inmiddels een melding had gekregen, de brandweerjongens aan te sturen om de brand te blussen en te speuren naar eventuele slachtoffers. Dat bleken er twee te zijn die snel in veiligheid werden gebracht.

Flink zweten
Hoewel de brand in scene was gezet, was het flink zweten voor Aristien en ‘zijn’ jongens. Want al ging het om een oefening, er werd serieus werk van gemaakt, zoals het hoort. Na het sein ‘brand meester’ zakte de adrenaline, en werd het tijd om er een ontspannende avond van te maken met toespraken, cadeaus en een hapje en een drankje.

Koninklijk Onderscheiden
Voor Aristien zich in ging zetten voor de Jeugbrandweer Ermelo-Putten, was hij maar liefst 37 jaar lid van de vrijwillige Brandweer in Ermelo. In december 2014 is hij Koninklijk Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen