Help Stichting Karamba uit Ermelo met inrichten ambachtsschool in Gambia

Foto: Stichting Karamba

Stichting Karamba, een Ermelose stichting die zich inzet om de leefomstandigheden in Gambia te verbeteren, heeft onlangs het startsein gegeven voor de bouw van een ambachtsschool in Toniataba, een dorpje in de binnenlanden van Gambia. De stichting, sinds 2015 een initiatief van Ermeloers Henk en Rita Verbruggen, Niesje en Teun Last en Laurine Erends, is naarstig op zoek naar gulle gevers. Wilt u hen helpen?

Vakdiploma
Op deze ambachtsschool kunnen ca. 250 jongeren uit de omgeving van Toniataba en het nabijgelegen Soma zich laten opleiden tot timmerman, metselaar, loodgieter, elektricien, metaalbewerker, automonteur of fietsenmaker. Het hebben van een vakdiploma zal de kansen op een betaalde baan aanzienlijk vergroten en de economische zelfstandigheid van deze jongeren bevorderen.

Inrichting praktijklokalen
De bouw van de Toniataba Technical Secondary School is op 15 maart 2021 onder toeziend oog van de Gambiaanse televisie, officieel van start gegaan. Bij de bouw werkt Stichting Karamba samen met de MRC Holland Foundation en het Mobse, het Gambiaanse Ministerie van Onderwijs. MRC Holland Foundation zal de bouw financieren, het Mobse neemt de exploitatiekosten voor haar rekening en Stichting Karamba is verantwoordelijk voor de inrichting van de praktijklokalen.

Oplevering in september
De school zal bestaan uit 12 klaslokalen, 15 toiletten, 10 lerarenkamers en 2 toiletten en een keuken voor de leraren. 4 lokalen zijn bestemd voor praktijklokalen voor de technische opleidingen. Naar verwachting zal de school in september worden opgeleverd.

Helpen kan op verschillende manieren:
– Door het doneren van materialen voor de inrichting van de praktijklokalen (gereedschappen, werkbanken, etc.).
– Door het doen van een financiĆ«le donatie op bankrekening NL 14 RABO 0303567996 t.n.v. Stichting Karamba.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Henk van Bruggen (voorzitter)
Email: [email protected]
Tel.: 06-13303085

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden