Ermelose Stichting Karamba helpt inwoners van Gambia

Foto: Eigen foto

Ermelo is een goed doel rijker. Een aantal Ermeloërs hebben onlangs Stichting Karamba opgericht, met de intentie om (kans)arme inwoners van Gambia door kleinschalige hulp en lokale steun meer kansen te geven.

Door Susan van Werven

Het begon als een persoonlijke bevlogenheid van Niesje Last; verhalen over de arme omstandigheden in haar ‘vakantieland’ Gambia en haar wil om de inwoners die zij daar ontmoette, te helpen. Aangestoken door Niesjes passie besloten Henk van Bruggen en zijn vrouw Rita om begin dit jaar met Niesje en haar man mee te reizen naar Gambia. Nadat zij met eigen ogen zagen hoe schrijnend de leefomstandigheden daar zijn, werd ter plekke besloten om georganiseerde hulp te gaan bieden. De reis resulteerde dan ook in Stichting Karamba.

De stichting heeft het doel om de leefomstandigheden en het toekomstperspectief van inwoners in Gambia te verbeteren. Zo steunt het de arme dorpsgemeenschap Toniataba op verschillende manieren. Door samen met de lokale bevolking kleinschalige projecten op te zetten, worden er nieuwe kansen gecreëerd met betrekking tot onderwijs, medische zorg, landbouw en werkgelegenheid. Er is zelfs het mooie plan om ook dáár een kringloopwinkel op te zetten, om zodoende banen te creëren.

Het initiatief betekent veel voor Niesje: “De naam ‘Karamba’ verwijst naar onze contactpersoon in Gambia. Tijdens een vakantie in het land ontmoetten wij Karamba en zijn gezin in hun dorp Toniataba, waar wij diep werden geraakt door de grote armoede. Vanuit dit contact besloten mijn man Teun en ik dat we iets voor Karamba en zijn dorp wilden doen. Er ontstond een bijzondere vriendschap en de steun die we gaven, breidde zich langzaamaan uit.

Maar pas nu, met de opgerichte stichting, kunnen we echte stappen gaan zetten! De opbrengsten van de stichting worden onder andere gebruikt om toiletten en extra klaslokalen voor een school in Toniataba te bouwen, en er een computerlokaal in te richten. Voor de schoolkinderen kopen we schooluniformen, schoenen en schooltassen. Voor een gezondheidscentrum regelen we medicijnen en hulpmiddelen en het mooie plan is er om daar op termijn zelfs een kringloopwinkel op te zetten.”

Bestuurslid Laurine Erends vult aan: “Kleding en spullen die we in onze kringloopwinkel niet verkopen, sturen we naar Gambia. Zo worden alle tweedehands goederen die mensen bij ons inleveren voor een zeer goed doel gebruikt!”.
Wie meer over deze stichting wil weten, of er zelfs iets voor wil betekenen, kan kijken www.stichtingkaramba.nl.

Banner Kringloopwinkel Ermelo (300x125)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden