Uitgebloeide bloembollen? Gooi ze niet weg, maar fleur Ermelo ermee op!

Foto: pixaby

Vrijwel iedereen is wel klaar met corona, want de verregaande maatregelen hebben een grote impact op de samenleving, ook op mentaal vlak. Isabelle Lagerweij en Wendy van Beekum uit Ermelo willen deze negatieve spiraal doorbreken, en bedachten de pootactie ‘Samen fleuren we Ermelo op’, met als inzet uitgebloeide bloembollen.

Applaus
Wie koopt er geen bakjes met bloembollen om thuis in de voorjaarstemming te komen, al dan niet in een trendy bakje of pot. En wie gooit ze niet weg nadat de bollen zijn uitgebloeid? Isabelle en Wendy kwamen op het idee om ze her te gebruiken, om zo Ermelo op te fleuren. Het initiatief werd met veel applaus ontvangen door de gemeente Ermelo en het Leefbaarheidsteam, die meewerken aan de pootactie.

Opnieuw gepoot
De bedoeling is dat mensen de uitgebloeide bloembollen niet meer weggooien, maar inleveren bij inzamelpunten. Als de actie aanslaat en er zijn voldoende bloembollen, dan worden deze opnieuw gepoot op diverse plekken in Ermelo.

Doe mee!
Waar? Dat is aan enthousiastelingen die ook Ermelo willen opfleuren en toe zijn aan een positieve ervaring. “Samen bolletjes poten om de eigen buurt fleurig te maken”, zo meent Isabelle, “zorgt namelijk ook voor verbinding onder elkaar. Want hoe leuk is het om het poten samen met je buurtgenoten te doen en een praatje te maken. Bovendien is de actie in de buitenlucht. Met voldoende afstand is het dus relatief veilig.”

Aanmelden
Geef je op om samen bolletjes te poten om je buurt fleurig te maken. Mail naar Pieter Trap: P[email protected]

Samen fleuren we Ermelo op
verbinding, vriendschap, aandacht
een positieve vibe in het dorp
ons Ermelo mooier maken

Inzamelpunten
Vanaf woensdag 3 maart kunnen de uitgebloeide bloembollen met loof ingeleverd worden bij de onderstaande inzamelpunten:

  • Albert Heijn
  • Bloemenzaak Dafina
  • Boni
  • Florado Bloemen
  • Koping Flora
  • Plus Berntsen
  • De Struukakkers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden