Ermelo bewijst Wim Schuur de laatste eer

01 mrt 2021, 16:12 Nieuws
09en wimschuur1
Grietje-Akke de Haas

Wat zou Wim Schuur hebben genoten van de belangstelling voor zijn uitvaart vandaag, maandag 1 maart. Je zag bij wijze van spreken de zo bekende gulle grijns op zijn gezicht. Want de Ermeloer die dinsdag 23 februari op 69-jarige leeftijd overleed, was een op en top mensenmens.

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas.

Ereronde

Vanuit zijn huis werd Wim Schuur begeleid naar de Oude Kerk. Onderweg reed de rouwauto een ereronde over het parkeerterrein van DVS'33. Veel mensen hadden zich daar verzameld om Wim Schuur de laatste eer te bewijzen. Een indrukwekkend moment waarbij applaus Wim Schuur begeleidde tijdens zijn laatste rit. Een brok in de keel bezorgden DVS-ers de omstanders door de bekende geel/zwarte sjaal als bewijs van eer op de motorkap te draperen.

Markant en betrokken

'Een markante en betrokken man die in het verenigingsleven, kerk, school en maatschappelijk verkeer en gezin en familie zijn talenten volop benut en gegeven heeft', zo typeerde DVS'33-voorzitter Aart Goossensen de bekende Ermeloer op de website van DVS'33. Wim Schuur was namelijk vaak te vinden op 'zijn' club. Als gangmaker tijdens feestavonden, vrijwilliger tot fanatiek toeschouwer bij de voetbalwedstrijden. Befaamd op de club was hij ook als veilingmeester, net als voor de Boeldag Ermelo.

Op meesterlijke wijze

Wie herinnert Wim Schuur niet als veilingmeester op de Boeldag Ermelo, met opsteker de heer Bosch. Wim Schuur kon op meesterlijke wijze 'het geld uit de zakken kloppen' van het publiek. De opbrengst was immers voor de meewerkende kerken en andere goede doelen. Zaterdag 7 september 2019 veilde Wim Schuur de laatste kavel voor Boeldag Ermelo. Na 23 jaar vond hij het welletjes zei hij toen. “Ik heb het lang genoeg gedaan, maar aan de andere kant zal ik het enorm missen.”

Onvergetelijk

In een korte overdenking bij de besloten afscheidsdienst in de Oude Kerk om de coronamaatregelen, memoreerde Arie van Buuren Wim Schuur onder meer als: 'Wim had een gave om mensen positief te bespelen, als typetje, als troubadour, als voorzanger, als veilingmeester, als meester Wim, noem maar op. Wim zette mensen in beweging en toverde een glimlach op ieders gezicht. Onvergetelijk, en wat er allemaal voor verhalen, foto’s en anekdotes rondgaan. Een echt levensboek vol'.

'Wat gaan we hem missen'

Ook vanuit de kerk naar de gemeentelijke begraafplaats ‘Koningsvaren’, stonden mensen aan de kant om Wim Schuur de laatste eer te bewijzen. "Wat gaan we hem missen", hoorde je om je heen.

[caption id="attachment_53631" align="alignnone" width="222"]

09en wimschuur5
Wim Schuur