Welzijn Ermelo opent Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021: Mensen maken Ermelo

Hanneke Starre en wethouder Hans de Haan.
Foto: Welzijn Ermelo

Op woensdag 2 december vond de lokale opening van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet plaats in aanwezigheid van Hanneke Starre van Welzijn Ermelo en wethouder Hans de Haan. Er zijn in Nederland bijna 7 miljoen vrijwilligers. In Ermelo doet meer dan de helft van de inwoners vrijwilligerswerk wat ruim boven het landelijk gemiddelde ligt.

Dit bericht Welzijn Ermelo.

Leuk om te doen
7 Miljoen is heel veel en toch blijft er altijd vraag naar nieuwe vrijwilligers, ook in Ermelo. 2021 Is het nationale jaar vrijwillige inzet. De landelijke campagne Mensen maken Nederland richt zich op vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen.

Mensen maken Ermelo
Aankomend jaar gaat Welzijn Ermelo in samenwerking met de vele maatschappelijke organisaties in de gemeente onder de naam Mensen maken Ermelo de diversiteit van vrijwillige inzet tonen. Hou de lokale media, social media (Facebook en Instagram) in de gaten voor de activiteiten.

Bloembollen gepoot
Voor de opening van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet hebben medewerkers van de gemeentewerf en vrijwilligers bloembollen gepoot op de Telgterweg hoek Arendlaan, in de vorm van letters die samen de woorden Mensen Maken Ermelo Mooi vormen. Deze bollen zullen in het voorjaar uitkomen en laten hopelijk veel mensen genieten van de woorden Mensen Maken Ermelo Mooi. Met deze woorden willen we onze waardering uitspreken naar alle vrijwillige inzet in Ermelo.

Nu en in de toekomst!
Voor wie enthousiast geworden is en graag meer wil weten over de mogelijkheden van vrijwillige inzet verwijzen we graag naar de website www.welzijnermelo.nl of neem contact op voor een afspraak met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo via [email protected] of 0341-551678.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden