Personeel eendenslachterij Tomassen Duck-To Fokko Ermelo pakt media terug

Foto: Grietje-Akke de Haas

Op een ludieke manier heeft het personeel van eendenslachterij Tomassen Duck-To aan de Fokko de Kortlanglaan 116 in Ermelo, ‘wraak genomen’ op de media. Want ze voelden zich best wel eens gekwetst door de naar hun mening niet altijd positieve berichtgeving over Tomassen Duck-To. Sinds vandaag, vrijdag 25 september, prijkt er een pracht van reclamebord op de in april 2016 door Tomassen Duck-To geadopteerde rotonde Kolbaanweg/Julianalaan, met als opschrift ‘Welkom in Duckstad’. 

Spottend bedoeld
Het opschrift verwijst onder meer naar een regionaal dagblad en het TV programma Opstandelingen die door alle perikelen rond Tomassen Duck-To het dorp Ermelo spottend als Duckstad kwalificeerden, of zou het bedrijf het voor het zeggen hebben in Ermelo. Initiatiefnemer Gerwin Koekoek die al 17 jaar werkzaam is bij Tomassen Duck-To licht toe: “Door de corona-crisis en de daardoor afnemende vraag aan eendproducten is toen besloten om voor een onbepaalde tijd de fabriek stil te leggen. Wij hebben toen geprobeerd om ons personeel zoveel mogelijk bij andere bedrijven onder te brengen. Dit is ons goed gelukt. Maar wij zijn wel erg blij dat we vandaag weer aan het werk konden gaan in de eigen slachterij!”

Loyale werkgever
Gerwin vindt het jammer dat er in diverse media wel eens anders wordt gepraat over Tomassen Duck-To. “Daarom willen wij als personeel graag eens een ander geluid laten horen. Wij ervaren Tomassen Duck-To als een loyale werkgever. Heel veel van het personeel loopt er al meer dan 15 jaar. Bovendien is er weinig verloop omdat men hier prettig werkt en gewaardeerd wordt. We vinden het prettig dat wij ook eens kunnen laten blijken dat wij, als personeel, enorm blij zijn met ‘ons’ bedrijf Tomassen Duck-To BV.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden