Tomassen Duck-To Ermelo schenkt rotonde wereldbol mét pekingeend

Onder begeleiding van de drie stoere motormuizen Aalt van de Mheen, Jan Loedeman en Ton Waaijer arriveerde aan het begin van de avond, vrijdag 15 april, een truck met oplegger die de wereldbol vervoerde voor plaatsing op de rotonde Kolbaanweg/Julianalaan.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De wereldbol is een cadeau van de Ermelose ‘pekingeendenkoning’ Gertjan Tomassen van het bedrijf Tomassen Duck-To. De wereldbol verbeeldt het bedrijf als speler op de wereldmarkt met er prominent bovenop geplaatst een pekingeend. Zodra het begint te schemeren licht de wereldbol op en en markeren rode lampjes de wereldsteden. Op de hele korte termijn wordt het groen in orde gemaakt door Kok Groenvoorziening die ook furore maakt met het onderhoud van de zogenaamde schaapjesrotonde op de kruising Putterweg/ Hamburgerweg/Ericalaan.

Het idee van een maxi wereldbol op de rotonde ontstond twee jaar terug toen Tomassen Duck-To het 50-jarig jubileum vierde. Als cadeau en blijk van de goede onderlinge samenwerking deed het bedrijf PMJ in Opmeer (Noord-Holland) het jarige bedrijf een miniatuur wereldbol cadeau. Voor een eventuele uitvoering in groot formaat draaide het bedrijf zijn hand natuurlijk niet om.

Kunst was om de gemeente Ermelo warm te maken voor een wereldbol op de rotonde. Het werd met een warm applaus ontvangen op het gemeentehuis. Temeer daar nu bijna alle rotondes in Ermelo uitblinken in diversiteit en creativiteit. De plaatsing van de maxi-wereldbol trok heel veel belangstelling.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden