Dorpsdichter opent de 20e minibieb van Ermelo

Foto: Eigen foto/archief Grietje-Akke de Haas

Op de eerste landelijke Dag van de Minibieb op 19 september opent de Ermelose Dorpsdichter om 15.00 uur de 20e minibieb van Ermelo: Bibliomaatje, een minibieb speciaal voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Je kunt er gratis kinderboeken lenen. Maar je mag ook boeken ruilen en (door)geven. Bibliomaatje staat in de wijk De Maat, aan de Acht Schepel 75 in Ermelo.

Kom je ook?!
Kom met je ouders, grootouders, je eventuele broers en zussen en neem vriendjes en vriendinnetjes mee! Vind jij dat lezen iets is dat je alleen op school doet? Dan heb jij vast hét boek nog niet gevonden. Kom kijken bij Bibliomaatje of jij een leuk boek kunt vinden om je in te gaan verliezen!

Voor het eerst
Misschien heb je op een aantal plekken in Ermelo wel zo’n grappig klein kastje aan de rand van iemands tuin zien staan, met allemaal boeken erin: een minibieb, meestal met boeken voor jong en oud. De Dag van de Minibieb wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Je kunt het zien als een Open Huis, maar dan buiten bij een Minibieb. Je kunt bij enkele minibiebs kennismaken met de persoon achter het boekenkastje of er juist met andere lezers in contact komen en met elkaar boeken ruilen. Bij sommige minibiebs zijn leuke activiteiten. Zo is er in Ermelo een speurtocht voor kinderen langs de minibiebs en bij Bibliomaatje is er na de opening voorlezen voor kleinere kinderen: neem je (tuin)stoeltje mee!

Corona-maatregelen
Bezoek je één of meerdere Minibiebs op 19 september? Hou dan wel rekening met de regels in verband met het Corona-virus. Kom alleen als je klachtenvrij bent, houd anderhalve meter afstand en was voor je bezoek jouw handen.

  • Door het hele land zijn er activiteiten bij verschillende Minibiebs. Op de website www.dagvandeminibieb.nl kun je zien welke Minibiebs meedoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden