Hondenschool Kim moet van gemeente Ermelo vertrekken van locatie aan Harderwijkerweg in Ermelo

Kim Mourits een dag voor de opening eind april 2020.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Hondenschool Kim die sinds eind april dit jaar is gevestigd aan de Harderwijkerweg 220 in Ermelo, moet van de gemeente Ermelo haar biezen pakken. Het initiatief van Kim Mourits is volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan. Kim is erg boos, verdrietig en wanhopig. Het gaat namelijk erg goed met Hondenschool Kim die iedere dag groeit, en heel veel tevreden klanten heeft. “Dit gaat de gemeente mij toch niet aandoen? In corona-tijd heb ik het gepresteerd een goedlopend bedrijf op te starten. Straks zit ik misschien in een uitkeringssituatie. Ik ben namelijk KLM-stewardess, mogelijk ga ik volgende maand mijn baan verliezen.” 

Agrarische bestemming
Volgens de brief die Kim gisteren, dinsdag 8 september, ontving van de gemeente Ermelo heeft de locatie een agrarische bestemming. De locatie betreft een voormalige paardenbak en mag alleen voor paarden en alleen hobbymatig gebruikt worden. Bovendien is de erfafscheiding van 1,6 meter te hoog. Volgens de regels mag deze slechts 1 meter hoog zijn. Ook de stacaravan die dienst doet als clubhuis en theorieruimte, is volgens de gemeente niet toegestaan binnen de bestemming ‘Agrarisch’.

Rommelig straatbeeld
Er worden nog meer redenen opgesomd waarom de hondenschool moet vertrekken van de huidige locatie. Meerdere woningen in de buurt zouden binnen de minimale richtafstand van 50 meter van de hondenschool staan, wat niet mag. Daarnaast zou de hondenschool zorgen voor een rommelig straatbeeld, wat stedenbouwkundig onwenselijk is. De brief waarschuwt Kim geen aanvraag te doen voor een omgevingsvergunning omdat deze toch geweigerd zal moeten worden.

Kleine ondernemer
Kim vat het niet allemaal. Van de erfafscheiding niet aan de weg die 1 meter hoog is, terwijl het hek van 1,5 meter hoog waar de activiteiten met de honden plaatsvinden, op privégrond staat. Bovendien gaat het om een hek van gaas gespannen tussen palen. Ook dat de hondenschool niet in het straatbeeld zou passen begrijpt zij niets van. “Aan de Harderwijkerweg zijn toch allemaal bedrijven gevestigd. En Duck-To die een paar honderd meter verderop zit mag wel illegaal blijven uitbreiden. Die heeft het gemeentebestuur in zijn zak. Tsja, wat dat betreft ben ik maar een kleine ondernemer.”

‘Ik ga knokken’
Kim Laat het er niet bij zitten. “Ik ga knokken voor behoud van mijn hondenschool op deze locatie!” Volgende week woensdag heeft zij een gesprek met burgemeester André Baars over de situatie. Daarnaast is Kim een petitie gestart voor de nodige support voor ‘haar zaak’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden