Pas geopende Hondenschool Kim in Ermelo is online een groot succes

Kim Mourits een dag voor de opening eind april 2020.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Nog één nachtje slapen en dan had Kim Mourits (48) uit Ermelo aan de slag willen gaan in haar pas geopende Hondenschool. “Het zou mijn allereerste cursusdag zijn met 3 groepen, want ik had al 30 inschrijvingen.” Nog voordat de Hondenschool goed en wel was geopend, moest deze alweer worden gesloten vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Betekende dit ‘einde oefening’ voor Hondenschool Kim? Integendeel, want als Kim Mourits ergens haar ‘tanden inzet’ laat ze niet meer los. Daarvoor is zij te positief, inventief en creatief ingesteld. Bovendien wilde ze haar nieuwe passie niet als een nachtkaars uit zien doven. “We bedachten dus het volgende: een online puppy cursus.”

Dat Kim door het coronavirus de hondenschool moest sluiten hakte er flink in. “Ik vond het erg sneu voor mezelf, maar daar was ik snel overheen. In die zin kon ik het al snel relativeren. Ik heb veel meer te doen met de mensen die door het coronavirus hun bedrijf kapot zien gaan. Ik hoef namelijk niet van de hondenschool te leven.”

Aan de Harderwijkerweg
Hondenschool Kim is gevestigd aan de Harderwijkerweg 220, een voormalige paardenbak. Het grote terrein ligt er sinds de metamorfose schitterend bij. De grasmat van het omheinde cursusveld lonkt uitnodigend naar baasjes en hun honden. Naast het pad biedt een groot stuk weiland voldoende ruimte om te parkeren. Blikvanger is een oude grote stacaravan die dienst doet als clubhuis en theorieruimte. Opnieuw sauzen of behangen was bij wijze van niet nodig, want een veelvoud aan diploma’s en certificaten siert de wanden.

Martin Gaus academie
“Alles wat maar op het gebied van hondenkennis viel te behalen heb ik gedaan. Ik heb mijn diploma Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie in Lelystad behaald. Ik heb twee seminars van Cesar Milan gevolgd en houd mijzelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de kynologie door congressen, lezingen en workshops te volgen. Naast mijn diploma Kynologisch instructeur, heb ik certificaten behaald in o.a. Honden EHBO, Ras&Gedrag En Hondentaal.” Wat hier aan vooraf ging was dat Kim vanaf haar 46e trainingen volgde om haar eigen hond, een kruising tussen een Kaukasische Owcharka en Leonberger, te socialiseren. Het viel de trainer op hoe goed ze het deed. Waarop deze aanbood haar les te geven.

‘Ik kan dit en ik wil dit’
Haar passie voor honden zat er al op jonge leeftijd in bij Kim. “Ik was 14 en moest en zou een hond hebben. Mijn ouders vonden dat prima, mits ik het zelf zou betalen. Met allerlei oppasbaantjes is mij dit gelukt, en had ik op mijn veertiende een eigen Rottweiler. ‘Ik kan dit en ik wil dit’, zei ik bij mezelf. Het is dan ook een hele goede hond geworden.” Dat Kim echt talent had voor het trainen van honden ontdekte ze toen zij op 15-jarige leeftijd het verzoek van haar tante kreeg om haar hond her op te voeden. Daar slaagde Kim wonderwel erg goed in. “Maar zodra de hond weer terug was bij mijn tante werd deze weer compleet onhandelbaar.”

Stewardess bij de KLM
Iets met honden doen, dat werd de toekomstdroom van Kim. Deze droom is dan wel uitgekomen, maar pas op haar 46e maakte ze er echt werk van. Kim ambieerde eerst een carrière als stewardess bij de KLM en doet dit werk al 27 jaar vol passie. Maar na een paar laatste repatriëringsvluchten ligt het werk stil voor Kim. “Ik vlieg dus nu niet en ik kan mijn hondenschool niet draaien. Maar ik wilde wel wat te doen hebben.”

‘Ik kan door!’
Op dat moment kwamen alle filmpjes die zij tot dusver had gemaakt Kim erg goed van pas. “Ik vond het namelijk erg praktisch die te delen met mijn toenmalige cursisten als geheugensteuntje.” Toen besefte Kim dat ze door kon gaan met haar hondenschool, maar dan online. Inmiddels heeft zij 87 filmpjes op de plank, en zitten er nog veel meer in de pijplijn. Alle theorie voor het opvoeden van honden verwerkt zij in de filmpjes.

Op maat
Een advertentie op Marktplaats wees uit  dat er veel behoefte is aan de online puppy cursus van Hondenschool Kim. Inmiddels geeft Kim door het hele land online trainingen. Het gaat om een cursus op maat. Want weet Kim, de ene hond is de andere niet.

Slechts €50! 
“Tijdens de cursus”, vertelt Kim, “krijg je duidelijke instructie en filmpjes toegestuurd. Na het bekijken van de filmpjes kan je thuis zelf aan de slag. De cursus duurt 4 weken en je ontvangt minimaal 5 filmpjes per week! Daarnaast krijg je persoonlijke ondersteuning via de app of telefonisch. Deze online cursus, die net zo compleet is als onze ‘normale’ puppy cursus, kost nu €50!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden