Wil jij een Romeinse soldaat ontmoeten? Kom naar Museum Het Pakhuis in Ermelo

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Ontmoet een Romeinse soldaat in Museum Het Pakhuis aan het Molenaarsplein 24 in Ermelo. Op drie dagen tot en met zaterdag 1 augustus biedt Museum Het Pakhuis verschillende kinderactiviteiten aan. Vraag een Romein hoe het leven eruit ziet op de Ermelosche Heide of maak zelf mee wat die Romeinen eten.

De activiteiten vinden plaats op dinsdag 28 juli, donderdag 30 juli en zaterdag 1 augustus.

Koken met de Romeinen
Smul mee tijdens Aan tafel! Koken met de Romeinen op dinsdag 28 juli. Tijdens dit programma maak je kennis met Romeinse legionairs en wat zij aten. Hoe verschilt het eten van vroeger met dat van nu? Maak kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdek wat zij aten. Maak je eigen Romeinse kruidenkaasje!

Romeinse spelletjes spelen
Hoe schrijf je met een wastafeltje en bijenwas? Kom donderdag 30 juli schrijven met een wastafeltje en bijenwas en speel daarna Romeinse spelletjes. Wie van jullie is het best in het bouwen van een Romeinse boog en wie heeft tactisch inzicht? Doe je best en kom als winnaar uit de strijd.

De Romeinse soldaat vertelt
Ontmoet op zaterdag 1 augustus vanaf 13.30 uur een Romein in vol ornaat. Wie is die Romein en wat doet hij hier? Wat heeft hij allemaal bij zich? Vraag het zelf aan deze historische bezoeker die je meeneemt door de tentoonstelling.

Informatie
De Romeinse soldaat vertelt vindt plaats tussen 13:30-16:30. Alle andere programmaonderdelen zijn tijdens openingstijden doorlopend te volgen, dus tussen 10:30-16:30. Voor deelname aan de activiteiten betaal je enkel de entreeprijs.

Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur. Het is niet langer nodig om voor bezoek of deelname aan de activiteit te reserveren. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalf meter afstand. Voor meer informatie of vragen is Museum Het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op [email protected] .

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden