Boekje met spelletjes, spreekwoorden en liedjes van vroeger voor bewoners met Alzheimer

Foto: Eigen foto

Op dinsdag 12 mei ontving de bestuursvoorzitter van de Zorggroep Noord-West Veluwe, de heer Gertjan Veening, het eerste exemplaar van het boekje Doen en ervaren uit handen van de initiatiefnemers Esther Verburgt en Tirza de Lange.

Afleiding en ontspanning
Het fraai vormgegeven boekje is speciaal samengesteld voor bewoners met Alzheimer van de tehuizen en cliënten in de wijk. Tirza de Lange, medewerker welzijn van De Amaniet: “in het coronatijdperk waarin bezoek niet meer mogelijk is hebben onze cliënten veel behoefte aan afleiding en ontspanning. De inhoud van dit boekje is daarop zorgvuldig afgestemd.”

Liedjes van vroeger
Voor de vormgeving droeg Esther Verburgt van Kunstsessies zorg. Het boekje bevat spelletjes, spreekwoorden en liedjes van vroeger. Door een bijzondere samenwerking van illustrator RonaSimone, Kunstsessies en de Zorggroep met een donatie van de Handwerkoma’s konden de boekjes gratis verspreid worden. Dankzij de Albert Heijn kon er een lekkere oma’s cake overhandigd worden. De bewoners van Sonnevanck kregen de boekjes met de cake ’s avonds uitgereikt met een vrolijke muzikale omlijsting van De Bouncebrass.

Gertjan Veening, Tirza de Lange en Esther Verburgt. (eigen foto)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen