Alle restaurants, cafés, sportclubs en kappers minstens 3 weken langer dicht om coronavirus

Het blijft voorlopig erg stil op de terrassen in Ermelo, ondanks het prachtige voorjaarsweer.
Het blijft voorlopig erg stil op de terrassen in Ermelo, ondanks het prachtige voorjaarsweer.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het blijft voorlopig erg stil op straat, als ook op de terrassen in Ermelo, ondanks het prachtige voorjaarsweer. Want alle restaurants, cafés tot sportclubs in Nederland moeten minstens 3 weken langer dichtblijven om het coronavirus.

Niet naar de kapper
Daarnaast kunnen de haren voorlopig niet worden geknipt bij een kapper. Want ook de kapsalons blijven gesloten de komende 3 weken, net als alle andere bedrijven die een contactberoep uitoefenen. Daarmee verlengt het Kabinet de maatregelen om het coronavirus in te dammen tot en met dinsdag 28 april. De scholen blijven tot en met de meivakantie dicht.

Nieuw besluit
De verlenging van de coronamaatregelen maakte premier Rutte vanavond, dinsdag 31 maart, bekend op een persconferentie. Op 21 april wordt een nieuw besluit genomen over verlenging van de maatregelen.

Niet heen en weer reizen
Vakantieparken en campings gaan niet verplicht dicht, maar de gezamenlijke wc- en douchegebouwen op campings moeten wel gesloten worden. Premier Rutte drong er echter op aan vooral niet heen en weer te reizen, maar thuis te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen