Stichting Present ‘NLdoet’ wél in Ermelo

Hoewel het Oranje Fonds deelnemende organisaties oproept hun activiteiten voor NLdoet uit te stellen vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, laat Stichting Present Ermelo de geplande activiteiten vandaag en morgen, 13 en 14 maart, doorgaan. Volgens Hein van Klooster, coördinator van Stichting Present Ermelo is het verantwoord.

“Present Ermelo volgt de richtlijnen van het RIVM. We letten heel goed op de regels en zijn erg voorzichtig. Zo werken we in kleine groepjes. Tegen vrijwilligers die zich niet fit voelen hebben we gezegd dat ze niet moeten komen.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

5 broers en zussen
Vandaag, vrijdag 13 maart, werkt Hein net zo hard mee met een groepje vrijwilligers. Het gaat om een 5 broers en zussen die vanuit Putten binnenkort naar Ermelo gaan verhuizen. Met hun inzet proberen ze alvast hun plekje te vinden in Ermelo.

Compleet verwilderde voor- en achtertuin
De vrijwilligersklus bestaat uit het opknappen van een compleet verwilderde voor- en achtertuin van een alleenstaande moeder en haar gezin. Door omstandigheden is zij er zelf niet toe in staat. Een buurman helpt mee met zijn eigen tuingereedschap. “Tuinieren is mijn hobby. Als hier in de straat iemand ziek is help ik ook altijd even een handje.”

Zó blij
Tevreden en dankbaar schept, kapt, snoeit en zaagt Hein erop los. “Deze mevrouw is zo blij dat we hier zijn. Ze zei: ‘Ik wist niet dat er nog zulke lieve mensen bestaan’. Maar die zijn er wel, je moet ze alleen even tegenkomen.” Vanmiddag gaat een ander groep vrijwilligers aan de slag in de voor- en achtertuin.

Schoonmaken en schilderen
Morgen, zaterdag 14 maart, gaat Present Ermelo met groepjes vrijwilligers elders aan de slag in Ermelo, “We gaan een heel huis vanbinnen schoonmaken en schilderen.” Present Ermelo is erg actief. Hein: “We doen wel 2 á 3 projecten per week.”

Zie ook: stichtingpresent.nl/ermelo/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden