Windpark in buitengebied Ermelo: buurtvereniging Horst en Telgt deelt met bijeenkomst de plannen

Foto: Prowind

Buurtvereniging Horst en Telgt heeft in 2017 de Werkgroep Duurzame Energie opgezet met als doel om mee te denken over grootschalige opwek van groene energie in het buitengebied.

Windpark
De gemeente Ermelo heeft kenbaar gemaakt langs de A28 plannen voor een windpark op het oog te hebben. Met dit gegeven is de Werkgroep aan de slag gegaan een project te realiseren waarbij de lusten en de lasten eerlijk verdeeld worden. Daarbij is het participeren van de inwoners uit heel Ermelo van groot belang. Om deze reden is de Werkgroep samen met de landeigenaren op zoek gegaan naar een geschikte ontwikkelaar voor duurzame energie die het maken van een plan kon ondersteunen.

Zelf onderzoek gedaan
“We willen de lusten en de lasten liever in de buurt houden. Daarom hebben we zelf onderzoek gedaan naar andere partijen,’’ legt Marco van Donkersgoed van de werkgroep Duurzame Energie uit. “En uiteindelijk zijn we bij Prowind bv uitgekomen,’’ vult Van Diest aan.

Plan delen
De zoektocht heeft geleidt naar Prowind. De Werkgroep heeft, in samenwerking met Prowind, een 19-tal landeigenaren het begin van een sociaal plan gemaakt. Dit plan willen de Werkgroep en Prowind graag met alle inwoners van de gemeente Ermelo delen. Om deze reden is een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd. “Op deze bijeenkomst zullen we onze plannen toelichten en horen we graag ieders mening aan.”

Bijeenkomst

  • Waar: Zalenaccommodatie De Dialoog, Raadhuisplein 4, Ermelo
  • Wanneer: 3 maart 2020
  • Start: 20:00 uur

De locatie biedt parkeergelegenheid en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. Mocht u vooraf vragen hebben dan kunt u deze naar onderstaande gegevens sturen: Jörn Maathuis: [email protected] of Fréderique Wiertsema: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden