Ondanks ‘Working Naked Day’ houdt NMP Ermelo de WarmeTruienDag

Foto: NMP Ermelo

Het voelde vandaag, vrijdag 7 februari, zowaar aan als een lentedag, met de uitbundig schijnende zon en de krokussen die vrij en blij hun kopjes uit de grond steken. Toch was Stichting Natuur- en Milieuplatform (NMP) Ermelo ondanks de ontluikende lente én ‘Working Naked Day’ actief met de WarmeTruienDag (WTD) om iedereen bewust energie te besparen te besparen én CO2 uitstoot te reduceren.

Kleur- en tekenwedstrijd
Ter gelegenheid van de WTD had het NMP Ermelo dit jaar een kleur- en tekenwedstrijd georganiseerd voor basisschoolleerlingen. Kinderen van de RK Prins Willem-Alexanderschool en de Prins Bernhardschool hebben hieraan meegedaan. De mooiste kleurplaat van alle leerlingen uit de bovenbouw en van die van de onderbouw hebben een prijs gewonnen voor hun school namelijk een les te geven door het NMP over een duurzaamheidsthema naar keuze. Voor de onderbouw heeft Fleur van Schaijk die gewonnen voor de Prins Bernhardschool en voor de bovenbouw Emma Schuur eveneens voor de Prins Bernhardschool. Daarnaast hebben de winnaars van de drie mooiste kleurplaten van zowel de onderbouw als de bovenbouw van alle scholen een individuele prijs ontvangen. Bea Westerhoff van CreabyBea heeft de mooiste truien gekozen.

Donald Duck
WTD werd niet door de minsten gevierd: Prinses Laurentien, de NS, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Universiteit van Maastricht, gemeente Haarlem en (basis)scholen in het hele land deden mee.

OPEN/DICHT
Het NMP heeft de WTD al vele malen in Ermelo georganiseerd. Elke jaar opnieuw probeert zij de Ermelose bevolking te betrekken bij de WTD door acties op touw te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de actie in 2012: het samen breien aan een sjaal die uiteindelijk 710 meter lang is geworden. In 2017 hebben vrijwilligers 60 sjaals gebreid voor de Voedselbank. Vorig jaar hebben leerlingen van groep 8 bij de winkeliers in het centrum geïnventariseerd hoe zij met energie omgaan rond het thema OPEN/DICHT van hun winkeldeur.

Zie ook www.nmpermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden