Peuters van Kintin Ermelo ontbijten, bewegen en mopperen in De Dialoog

De foyer van de Dialoog vol met vrolijk versierde tafels, lonkte vanochtend vroeg, zaterdag 1 februari, naar de peuters en (groot)ouders van de peuterspeelzalen van Kintin. Zodra ze dichterbij kwamen liep het water ze in de mond. Want de ingrediënten voor het Puk ontbijt zagen er zó lekker uit. Er was zelfs hagelslag, bruin en gekleurd.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

De buikjes vol
De peuterleidsters ondertussen beenden heen en weer om iedereen hartelijk te verwelkomen en ze ‘te bedienen’. Van natafelen was geen sprake. Zodra de peuters de buikjes vol had gegeten werden ze, zoals dat bij het grut hoort, onrustig.

De ster
Daar was op gerekend door de organisatie. In de theaterzaal stonden coaches van ‘Heel Ermelo Beweegt’ de peuters en (groot)ouders al op te wachten om minstens een kwartier lekker met elkaar te bewegen. In een andere zaal stond het prentenboek ‘Moppereend’ centraal, de ster van de Nationale Voorleesdagen die vandaag worden afgesloten in de bibliotheek van Ermelo.

Big Smile
Er werd wat af gemopperd door de peuters. Het ging namelijk om een interactieve voorleesactiviteit waarbij de peuters werden uitgenodigd lekker mee te doen. Gelukkig loopt het verhaal goed af, en verlieten de kinderen met een big smile de zaal.

Iets anders dan een lezing
Evelien Kars, manager van Kintin, lichtte toe dat het Puk ontbijt destijds ontstaan is in de Week van de Opvoeding. “We wilden namelijk iets anders organiseren voor peuters en ouders dan een lezing. Activiteiten doen met elkaar is immers veel laagdrempeliger om met elkaar in contact te komen.”

Over Kintin
Kintin is sinds 20 februari 2019 de nieuwe naam van Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo. Het gaat om een organisatie met 5 peuterspeelzalen in en rond Ermelo voor kinderen van 2-4 jaar oud. Kintin is op zoek naar vrijwilligers. Zie voor alle informatie:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden