Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo heet voortaan Kintin

Kintin? Ja, Kintin is de nieuwe naam van Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo. Een frisse en sprankelende naam voor de organisatie met 5 peuterspeelzalen in en rond Ermelo voor kinderen van 2-4 jaar oud. De naam schrijven met een ‘d’, zei manager Evelien Kars, zou te voorspelbaar zijn. Bovendien ‘bekt’ de naam met een ‘t’ zo lekker.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Kleine en grote Puk
Vanmorgen, woensdag 20 februari, werd de nieuwe naam en het bijbehorende nieuwe logo feestelijke onthuld in peuterspeelzaal ’t Paddestoeltje bij de Baanveger aan de IJsbaanweg 45. Vanzelfsprekend waren de peuters en ouders uitgenodigd voor het feestelijke moment. Jens van der Zee (3) mocht verkleed als kleine Puk samen met grote Puk de naam onthullen. Zowel zij als de nieuwe naam en het logo kregen een daverend applaus van de peuters, ouders en peuterjuffen. Waarop iedereen werd getrakteerd op een gebakje.

Eigen broek ophouden
Evelien Kars lichtte toe dat de naamsverandering van Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo naar Kintin, een gevolg is van de in 2018 veranderende (subsidie)relatie met de gemeente Ermelo. “Tot die tijd was het een basisvoorziening, met de daarbij horende naam: Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo.” In die zin moet nu de eigen broek worden opgehouden. De gewijzigde structuur heeft als voordeel dat ouders die beide werken kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen. De deelsubsidie die de peuterspeelzalen-organisatie nog ontvangt dient als tegemoetkoming aan gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, in het geval als één van de beide ouders niet werkt. Kintin kent daar twee regelingen voor: ouders met recht op kinderopvangtoeslag en ouders zonder recht op kinderopvangtoeslag. De kosten van de opvang zijn inkomensafhankelijk.

Vanuit hun hart
In het logo is een hart verwekt. Volgens Evelien Kars staat deze symbool voor alle medewerkers die vanuit hun hart werken met de kinderen. “Het logo geeft ook weer dat je het niet alleen kunt, maar hulp nodig hebt van anderen; zoals de basisscholen, Centrum voor Jeugd en Gezin, de bibliotheek tot de gemeente Ermelo. Bovendien verbeeldt het logo een springend kind die erop wordt voorbereid de toekomst in te stappen.”

Breder kijken
Kintin staat nog steeds voor dezelfde kwaliteit, verzekert Evelien Kars. “We willen zelfs juist breder kijken dan de basisvoorziening die we tot dusver waren. Naast het peuterspeelzaalwerk willen ook kijken naar andere mogelijkheden, zoals buitenschoolse opvang.

  • Kintin heeft natuurlijk ook een nieuwe website: kintin.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden