Peter Meijer uit Ermelo ‘ritselt’ opnieuw meubilair voor scholen op Curaçao

Peter Meijer: voor, tweede van links.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Op de valreep van het nieuwe jaar heeft Peter Meijer, oud-wethouder van Ermelo, afgedankt schoolmeubilair geregeld dat een tweede bestemming krijgt op Curaçao. Meijer regelt al jaren oud meubilair voor scholen op Curaçao. In 2019 is het zijn tweede project. Eerder kreeg de Pedro Luis Brionschool in Willemstad namelijk het oude schoolmeubilair van de Prins Willem Alexanderschool.

Inladen
Vanmorgen, maandag 30 december, werd het schoolmeubilair bestaande uit 80 á 90 tafels en stoelen, kasten, bureaus tot whiteboards in de container geladen. Onder supervisie van Ramses Schmalgemeijer, arbeidstrainer van het Emaus College, een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, onderdeel van ’s Heeren Loo Onderwijs. Het oude meubilair was namelijk opgeslagen in een werkplaats van ’s Heeren Loo aan Kerkdennen waar Schmalgemeijer de honneurs waarnam.

Interesse?
Het schoolmeubilair is afkomstig van De Ambelt in Nunspeet, een instelling voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze school werd halverwege 2017 gesloten en overgedragen aan ’s Heeren Loo Onderwijs. Birgit Bossink, locatiedirecteur van het Emaus College in Ermelo las over de activiteiten van Peter Meijer in de media. Waarop zij contact met Meijer opnam of deze misschien interesse had in het oude schoolmeubilair.

Eindejaarsbonus
Of betrof het een eindejaarsbonus, zo in zijn nopjes was Meijer met de gulle gift. Hij had er ook meteen een bestemming voor. Namelijk Stichting Help de schoolkinderen van Curaçao Bert Ruiter legde uit dat de Stichting uit 2 clubs bestaat; eentje op Curaçao en eentje in Nederland. De man uit Sleeuwijk die een aantal vrijwilligers had meegenomen om het meubilair in de container te sjouwen, is actief voor de Nederlandse tak van de Stichting.

‘Blij mee’
“Wij werken erg nauw samen met de club op Curaçao, en hebben hele korte lijnen met de bestuursleden. De Stichting bestaat nu een jaar of 2. In die tijd hebben we al 80 containers met schoolmeubilair verscheept naar Curaçao, vooral voor basisscholen. Meubilair voor het voorgezet onderwijs bleef wat achter, daarom zijn we hier ook zo blij mee.”

Virus
Net als Meijer is ook Ruiter besmet met het virus. Hij was van 1976 tot 1982 werkzaam in het basis- en voorgezet onderwijs op Curaçao. Elke 2 á 3 jaar keert hij terug naar het zonovergoten eiland. Wat hem al die tijd maar niet losliet was de staat van het meubilair op de scholen daar. “Echt schrijnend, wat dat betreft komt het meubilair dat we nu inladen goed terecht.”

Leesboeken
Ruiter kwam met ook met Meijer in contact toen hij in de media over diens activiteiten las. Erg tevreden vertellen de twee dat de container, die als deze naar Curaçao wordt verscheept, ook heel veel afgedankte leesboeken bevat. Deze zijn geschikt voor ZMLK scholen en het basisonderwijs. “Veel scholen op Curaçao hebben nog leesboeken in oud Nederlands.” Daarnaast schonk een bedrijf 2 computers en 3 beeldschermen.

Maatschappelijk steentje
Carib Intertrans Shipping & Transport in Capelle aan den IJssel draagt ook zijn maatschappelijk steentje bij. De container mag er zo lang worden opgeslagen tot deze vol is om te worden verscheept naar Curaçao.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden