Oude meubilair RKPWA school Ermelo krijgt tweede bestemming op Curaçao

Initiatiefnemer oud-wethouder Peter Meijer.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De RK Prins Willem Alexanderschool (RKPWA) aan de Pretoriusstraat 1 in Ermelo betrekt na de zomervakantie de nieuwe school, compleet met nieuw schoolmeubilair. Het ‘oude’ meubilair krijgt een tweede bestemming op de Pedro Luis Brionschool in Willemstad op Curaçao. Het gaat om maar liefst 120 tafels en stoelen voor de leerlingen, 33 grote kasten, grote tafels en bureaus.

De schenking aan de school is opnieuw op initiatief van Peter Meijer. De oud-wethouder van Ermelo heeft namelijk al vaker met onder meer dit bijltje gehakt. Jarenlang was Meijer als wethouder het sociale gezicht voor de VVD Ermelo. Sinds 2008 is hij met pensioen en verblijft afwisselend op Curaçao en in Ermelo. Op 74-jarige leeftijd zet hij zich nog steeds in voor mensen en kinderen die minder bedeeld zijn, op welke manier dan ook.

Splinters in de billen
Over het algemeen weet Meijer, heerst er nog grote armoede op het zonovergoten eiland, wat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Maar waar het eiland ook om bekend staat weet hij uit ervaring, is de enorme gastvrijheid. Voor het land dat het tweede thuis vormt voor Meijer doet hij regelmatig erg graag iets terug, zoals deze keer ervoor zorgen dat de Pedro Luis Brionschool beter schoolmeubilair krijgt. “Van wat ze nu gebruiken hebben ze de splinters van in de billen staan”, illustreert Meijer de slechte staat waarin het meubilair verkeert.

Via via
Via de dochter van zijn vriend, Sheila-de Ville, hoorde hij van de bittere noodzaak voor beter meubilair. “Zij heeft jaren in Nederland voor de klas gestaan en is op een gegeven moment teruggegaan om les te geven aan de Pedro Luis Brionschool.”

Gulle sponsoren
Op de hoogte van de nieuwbouw van de RKPWA toog Meijer naar schooldirecteur Christie van Seventer. “Zij was meteen enthousiast en zei: ‘Ik ga daar achteraan, als jij voor het vervoer zorgt’.” In Korpershoek uit Nijkerk vond Meijer een goede partner. Het transportbedrijf is namelijk bereid een deel van de kosten voor het vervoer te sponsoren. Ook zegde de Hervormde Diaconie in Ermelo een bedrag van 1000 euro, als ook de Boeldag Ermelo.

Jandino Asporaat
Bovendien sponsort de bekende Nederlandse stand-upcomedian, acteur, televisiepresentator, zanger, producent en imitator van Curaçaose afkomst, Jandino Asporaat, het initiatief. Meijer is erg blij met alle support. “We komen evenzogoed nog geld te kort voor het vervoer naar Curaçao. Dus wie ons wil helpen, graag!” Sheila-de Ville van haar kant, is inmiddels drukdoende sponsoren te zoeken voor de kosten voor invoerbelasting en het transport op Curaçao.

Wie helpt met ‘sjouwen’?
Het is de bedoeling dat het oude schoolmeubilair van de RKPWA op de laatste vrijdag van augustus, de 30ste, in de container wordt geladen. ook die dag kan Meijer veel vrijwillige handen gebruiken.

  • Wie het initiatief wil sponsoren of mee wil helpen het meubilair in de container te laden kan contact opnemen met Peter Meijer via het email-adres: [email protected]

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden