Hervormde en Gereformeerde diaconieën verblijden ruim 100 Ermelose huishoudens met een voedselpakket

Het is een staaltje logistiek van jewelste, maar de Hervormde en Gereformeerde diaconieën in Ermelo doen het met alle naastenliefde . “Barmhartigheid, gerechtigheid en delen wat je hebt is immers het hoofddoel van de diaconie”, zei Joke Hendrikse vanmorgen, zaterdag 21 december.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Huishoudens die het goed kunnen gebruiken
Samen met Annet van den Top maakte Hendrikse de vrijwilligers wegwijs die de voedselpakketten in de Westerkerk kwamen halen, om ze te bezorgen op ‘hun’ adressen. Pakketten voor ruim 100 Ermelose huishoudens die het goed kunnen gebruiken en geen pakket van de Voedselbank krijgen.

Signaleren
Het ‘adressenbestand’ is in de loop van de tijd opgebouwd. Ermelose huishoudens die voor een pakket in aanmerking zouden kunnen komen worden gesignaleerd door diakenen en ouderlingen. Daarnaast wordt maatschappelijk werk van Welzijn Ermelo gevraagd of zij huishoudens weten die een pakket nodig hebben, als ook Vluchtelingenwerk Ermelo.

Geen alcoholische dranken en sigaretten
Het pakket voorziet in de basisbehoeften. Waarbij rekening wordt gehouden met de culturele achtergrond en een eventuele voedselallergie. Daarnaast wordt een boodschappencheque bijgevoegd van supermarkt Boni. Het bedrag is afhankelijk van de gezinsgrootte. Van de cheque mogen overigens geen alcoholische dranken en sigaretten worden gekocht. Kinderen tot 12 jaar worden bovendien verblijd met een menubox van Boerderij Pret. Jeugd vanaf 12 jaar krijgt een VVV bon.

  • De voedselpakketten worden opgebracht door de collectes van de diaconieën.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen