Bewoners de Dillenburg Ermelo op de ijsbaan dankzij de Rotary

“Ik heb vroeger zó veel geschaatst, dat ik dit moest zien.” Dat zei een bewoner van de Dillenburg vanmorgen tijdens een uitje naar de overdekte ijsbaan op ’t Weitje. Het uitje wordt mogelijk gemaakt door de Rotary Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Met koffie en gebak
De Rotary Ermelo verzorgt het winterse uitje voor alle bewoners van de zorgcentra in Ermelo, die dat graag willen. Ze worden net als de ongeveer 30 bewoners van de Dillenburg getrakteerd op koffie met een gebakje. Als het nodig is regelt Rotary Ermelo ook het vervoer heen en terug.

Hartstikke leuk
De bewoners van de Dillenburg waren vanmorgen met een busje gekomen en lopend vertelde Elly de Kruijf. “Het is zo’n hartstikke leuk uitje voor onze bewoners.” Terwijl ze de koffie, warme chocolademelk uitdeelde was ze van plan: “We gaan zo meteen nog voor het raam staan, en wie weet even naar binnen.”

Lekker warm
Lekker warm voor het raam van het horecagedeelte dat uitzicht biedt op de ijsbaan, keken ‘de oudjes’ hun ogen uit. Op dat moment waren de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool aan het schaatsen. Rotary-lid Patty van Vierzen genoot van de blijdschap van de bewoners. Daar is het Rotary Ermelo immers om te doen.

Sjoelen
“Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen kan genieten van de ijsbaan. Daarom zijn wij als Rotary Ermelo ook partner geworden van Stichting IJs in Ermelo. Eén keer in de 6 weken gaan wij op de koffie bij alle zorginstellingen in Ermelo. Om kaartjes met de bewoners te maken tot een potje sjoelen. Zo ontstond de idee om de ouderen te trakteren op een uitje naar de ijsbaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen