Wil jij jouw hulp bieden in Ermelo bij evenementen als Koningsdag tot Burg Bieren Bierfeest?

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

EHBO-vereniging Ermelo is met een team van eerstehulpverleners actief bij evenementen in en om Ermelo. Het gaat om evenementen als sportwedstrijden, Heideloop, danswedstrijden, Avondvierdaagse, HME (Halve Marathon van Ermelo), Koningsdagfeest, Eat ’N Beat, Zomerfeest, Puttense Automobiel Parade, Oogstfeest, Boeldag, Burg Bieren Bierfeest, Oktoberfeest, Intocht Sinterklaas tot het Pietenfestijn. Wil jij jouw hulp ook bieden bij dergelijke evenementen en jouw kwaliteit van hulp bieden verhogen? Volg dan de opleiding voor het Diploma Eerste Hulp (EHBO).

De opleiding start op zaterdag 8 februari 2020. Meer weten? Raadplaag dan de website www.ehbo-ermelo.nl Hier vind je ook het aanmeldformulier.

HartSlagNu
Tijdens deze cursus worden theoretische kennis en praktische vaardigheden aangeleerd door een deskundige Instructeur Eerste Hulp om in dergelijke of voorkomende situaties verantwoorde Eerste Hulp te kunnen verlenen. Sinds begin 2017 is de lesstof voor het Diploma Eerste Hulp aan Kinderen (EHaK) opgenomen in de lesstof voor het Diploma Eerste Hulp. Het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet aan de wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Met het Diploma Eerste Hulp kun je je ook aanmelden als burgerhulpverlener bij HartSlagNu.

Zes lessen
De cursus voor het behalen van het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis bestaat uit 6 lessen van 09.00 tot 13.00 uur en vindt plaats op zaterdag 8 en 15 februari, 7 en 14 en 28 maart en 4 april 2020. Het examen is zaterdagmiddag 4 april 2020. Het cursusgeld bedraagt € 210,00 bij inschrijving vóór 7 januari 2020. Dit is inclusief lesmateriaal, examengeld, gebruik verband- en hulpmiddelen, koffie of thee tijdens de cursus en lunch op de examendag. Bij inschrijving ná 7 januari is het totale cursusgeld € 230,00. De cursus wordt gegeven in Sportcentrum Triade aan de Amanietlaan in Ermelo.

Eerste Hulp aan Kinderen
EHBO-vereniging Ermelo biedt dit jaar ook de cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHaK) aan. De cursus zal zijn op de volgende data: zaterdagmiddag 15 februari, zaterdagochtend 22 februari en zaterdagmiddag 7 maart 2020 en zal tevens plaatsvinden in Sportcentrum Triade aan de Amanietlaan in Ermelo. De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 125,00 inclusief lesmateriaal, certificaat, gebruik verband- en hulpmiddelen en koffie of thee tijdens de cursus. U ontvangt een officieel erkend certificaat van het Oranje Kruis, dat tevens voldoet aan de wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK).

Cursusgeld wordt vergoed
Veel zorgverzekeraars vergoeden een EHBO cursus vanuit de aanvullende dekking. Raadpleeg uw eigen polis, of neem contact op met uw zorgverzekeraar, of kijk op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen