Masha Danki uit Curaçao voor de Prins Willem Alexanderschool in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Peter Meijer verraste de Prins Willem Alexanderschool aan de Pretoriusstraat 1 vanmiddag, donderdag 21 november, met een bijzonder cadeau uit Curaçao.

Als dank
De oud-wethouder van de gemeente Ermelo kwam namelijk het cadeau overhandigen als dank voor het oude schoolmeubilair van de Prins Willem Alexanderschool, dat sinds kort een tweede bestemming heeft gekregen op de ‘Kolegio Almirante Luis Brion’. Ofwel de Pedro Luis Brionschool in Willemstad op Curaçao.

Zo blij mee
“De leerlingen zijn er zo blij mee”, sprak Meijer de leerlingen die het cadeau mochten uitpakken toe, “want de tafels en stoelen die ze hadden pasten niet bij elkaar, en ze kregen er ook nog splinters van in de billen.”

Typisch Curaçao’s tafereeltje
De leerlingen ‘visten’ een prachtig schilderij uit de cadeauverpakking. Een kunstzinnige leerkracht had het schilderij speciaal gemaakt om de Prins Willem Alexanderschool te bedanken. Het stelt een typisch Curaçao’s tafereeltje voor met onder meer de zo bekende gekleurde huisjes. Op een prominente plek valt te lezen: ‘Masha Danki!’; vrij vertaald: ‘Hartstikke Bedankt!’.

Verhuisd
De Prins Willem Alexanderschool is na de zomervakantie verhuisd naar een gloednieuw onderkomen. Het oude schoolmeubilair kreeg een tweede bestemming op de Pedro Luis Brionschool in Willemstad op Curaçao. De schenking aan de school was op initiatief van Peter Meijer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen