Stroopwafelconcert brengt bewoners Amaniet Ermelo in vervoering

Van speels, meeslepend, melancholiek tot gevoelig; de bewoners van zorgcentrum De Amaniet in wijk Oost werden vanavond, donderdag 7 november, compleet in vervoering gebracht tijdens het Stroopwafelconcert. Deze keer door de jonge leden van het Strijkkwartet van het Harderwijker Strijkorkest.

Als extra verrassing las dorpsdichter Sarah Scholts een aantal gedichten voor.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Het tiende concert
Het was al het tiende concert in de nog prille geschiedenis van de Stichting Stroopwafelconcerten, een initiatief van ondernemer Harry van Asselt uit Ermelo. De oprichting van de stichting dateert namelijk van begin 2019, met een eerste Stroopwafelconcert op 8 mei 2019. Ultiem doel van de Stroopwafelconcerten is bewoners en verzorgers van zorginstellingen te trakteren op uitvoeringen van getalenteerde jonge musici in opleiding, die daarmee extra podiumervaring kunnen opdoen.

Niet verwacht
Bestuurslid Jan Drost had het grote succes van de Stroopwafelconcerten niet verwacht. Waar rekening werd gehouden met een concert of tien per jaar, gaat de stichting daar binnen een half jaar al overheen. “Onze gedachte was het langzaam op te bouwen, maar het is al snel gaan vliegen. We voorzien met dit prachtige initiatief echt in een behoefte. We krijgen zoveel dankbare reacties! Inmiddels zijn we niet alleen in Ermelo actief, maar ook in Zwolle, Hattem, Heerde, Zeist en Den Haag. En dat in ons eerste try-out jaar! We zijn zelfs al op weg naar ons twintigste concert.”

Stroopwafels?
Harry van Asselt deed in zijn welkomstwoord uit de doeken waarom de concerten Stroopwafelconcerten worden genoemd. “Voor elk concert bakken bakkers van het dagactiviteitencentrum De Oude School in Ermelo verse stroopwafels, die gratis aan het publiek worden aangeboden. Op deze manier biedt de stichting deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een extra dagactiviteit aan.”

Geen kosten
Aan de concerten zijn voor de zorginstellingen geen kosten verbonden. Van Asselt lichtte toe dat er elke keer weer een andere sponsor bereid is de kosten te dragen; zoals de gemeente Ermelo bijvoorbeeld.

Nieuwsgierig? Kijk op:

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen