Evenementencommissie IJs in Ermelo super actief van start

Jan Willem Scholten en Chantal Pul.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Fanatiek vegen Chantal Pul en Jan Willem Scholten in winterkleding en op schaatsen de straat, zodat de twee bakblikken niets van hun snelheid verliezen. ‘Huh?’ denk je bij jezelf, ‘wat zijn die nou aan het doen?’. Met deze ludieke act brengen Chantal en Jan Willem de Bidfood Curling Competitie onder de aandacht; één van de vele activiteiten die worden georganiseerd door de evenementencommissie van Stichting ‘IJs in Ermelo’. 

De animo voor de Curling Competitie is groot. Inmiddels hebben zich al 40 teams aangemeld. Inschrijven kan nog tot 5 november, klik HIER voor alle informatie, en om je als team aan te melden.

Echt voor iedereen
Echt iedereen moet plezier beleven aan de ijsbaan op ’t Weitje, die 30 bij 15 meter gaat meten en een horecatent van 45 bij 15 meter, gedurende de winterperiode van 3 december tot en met 4 januari 2020, elke dag van 9.00 – 22.00 uur, behalve op zondag. Daarvoor is een evenementencommissie in het leven geroepen die de meest leuke activiteiten gaat neerzetten. “Daarnaast”, beloven Chantal en Jan Willem, “blijft er meer dan genoeg ruimte en tijd over om te komen vrij schaatsen.”

Evenementencommissie
Naast Chantal en Jan Willem zitten ook Everine de Vries en Joris de Vries in de evenementencommissie. Chantal: “Toen ze de idee van een ijsbaan op ’t Weitje opperden zei ik: ‘Super leuk zeg, als ik iets kan doen…’, vandaar dat ik nu vrijwilliger ben.” Ook Jan Willem liet zich met alle liefde inlijven als vrijwilliger. “Hij grijnst: “Ik heb het al druk, en nu ben ik nog drukker.”

Activiteiten
Inmiddels staan de meeste activiteiten al flink in de steigers. Naast de Curling Competitie zijn dat:

  • Schoolschaatsen voor basisscholen, met al meer dan 1000 aanmeldingen
  • Schaatsen voor bewoners van Bartiméus, ’s Heeren Loo en Groot Emaus
  • Rolstoelschaatsen
  • Peuterschaatsen
  • Seniorenschaatsen
  • Discoschaatsen
  • Schaatsen met Sinterklaas in samenwerking met het Pakjeshuis Ermelo, met muziek van DJ Arjon
  • Kerstschaatsen met muziek van DJ Arjon

Koffie en gebak
Bovendien worden ouderen van de zorgcentra in Ermelo uitgenodigd om te komen kijken bij het schoolschaatsen, waarbij ze worden getrakteerd op koffie en gebak.

Vrijwilligersavond
Chantal en Jan Willem benadrukken dat aan het winterse initiatief dat uit de koker komt van ondernemers, geen cent wordt verdiend. “Als stichting wil ‘IJs in Ermelo’ iets moois neerzetten voor alle Ermeloers.” Ook willen ze namens de evenementencommissie de vrijwilligersavond nog een keer onder de aandacht brengen op dinsdag 29 oktober van 19.00 – 21.30 uur in de Molenkamer van restaurant De Dorpskamer aan de Stationsstraat 5. De vrijwilligersactiviteiten variëren van ijsmeester, schaatsenverhuur, EHBO-er, beveiliging tot in horecawerkzaamheden. Klik HIER voor meer informatie.

  • De website van ‘IJs in Ermelo’ krijgt steeds meer vorm. Daar worden tzt ook alle data en tijden gepubliceerd van de activiteiten en het vrijschaatsen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden