Peter Meijer, oud-wethouder Ermelo, ‘flikt het kunstje’ al voor de 13e keer!

Vakkundig parkeerde Priscilla Moerkerk vanmorgen, vrijdag 30 augustus, de truck met een giga-container van zo’n 16 meter lang aan De Wetstraat. Dichterbij de achteringang van de RK Prins Willem Alexanderschool (RKPWA) aan de Pretoriusstraat parkeren lukte niet, door de in verhouding smalle straat met geparkeerde auto’s. Een bestelbus en een truck(je) van Defensie schoten te hulp om het ‘oude’ meubilair van de RKPWA te transporteren naar de container.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Mouwen opstropen
Daar stroopte een legertje van vrijwilligers dat bestond uit familieleden van initiatiefnemer Peter Meijer, spontaan aangemelde vrijwilligers zoals lokale politici Bart van der Knaap en Alex Kleijnen en militairen van de KMS in Ermelo, alvast de mouwen op om het meubilair in de container te sjouwen. Inzet die werd beloond met koffie en een tompouce.

Royaal
Meijer was in een euforische stemming. Vanwege de vele vrijwillige handen, maar ook om het feit dat de helft van kosten van verscheping wordt opgebracht door de bevolking in Ermelo, en de andere helft door die in Willemstad op Curaçao. Zo werd er na de eerste oproep royaal gedoneerd door particulieren, en leverde de RK Parochie in Ermelo ook een bijdrage. “Wat dat betreft kunnen wij hier als Nederland en Curaçao beter met elkaar samenwerken dan in Den Haag.”

Respect
Respect was er ook vanuit de vrijwilligers voor Meijer zelf. Hoe vaak had hij ‘dit kunstje al geflikt’? “Al voor de 13e keer”, glunderde Meijer. Deze keer gaat het om het ‘oude’ schoolmeubilair van de RKPWA dat een tweede bestemming krijgt op de Pedro Luis Brionschool in Willemstad op Curaçao. De RKPWA betrekt na de zomervakantie namelijk de nieuwe school, compleet met nieuw schoolmeubilair. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Rotterdam
Priscilla rijdt de container vandaag naar de haven in Rotterdam, waar deze 7 september wordt verscheept naar Curaçao. Meijer verwacht dat het schip half oktober daar arriveert.

Over Peter Meijer
Peter Meijer was als wethouder jarenlang het sociale gezicht voor de VVD Ermelo. Sinds 2008 is hij met pensioen en verblijft afwisselend op Curaçao en in Ermelo. Op 74-jarige leeftijd zet hij zich nog steeds in voor mensen en kinderen die minder bedeeld zijn, op welke manier dan ook.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden