Oma, dochter en kleindochter uit Ermelo blijven onverminderd collecteren voor KWF

Marion, Nina en Truus.
Marion, Nina en Truus.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Oma Truus Anneveldt (79), dochter Marion (50) en kleindochter Nina (20) gaan in de week van 1 tot en met 9 september 2019 opnieuw langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. “Geld is erg belangrijk en het enige middel om nog meer onderzoek te doen, zodat we niet meer hoeven te sterven aan deze vreselijke ziekte.”

Het gezicht
Nina is dit jaar het gezicht is van het landelijke collectantenboekje. Want Nina vertegenwoordigt als 20-jarige de jongere generatie collectanten. “Collecteren doe je toch gewoon. Ik vind het in die zin opvallend dat er zo weinig mensen van mijn leeftijd zijn die het doen. Wellicht is het de angst om aan te bellen en om geld te vragen. Misschien is het ook gewoon gemakzucht. Maar zeg nou zelf, hoeveel werk is het collecteren nou?!”

Bijzonder
Binnenin het landelijke collectantenboekje staat Nina samen met haar moeder en oma in een interview centraal. Want KWF dat dit jaar 70 jaar bestaat, vindt het erg bijzonder dat binnen de familie al drie generaties de collecteweek vaste prik is.

De normaalste zaak van de wereld
In het interview valt onder meer te lezen dat Truus 50 jaar geleden in het KFW-comité kwam. Ze zegt: “Mijn man was huisarts en als huisartsvrouw werd je geacht deel te nemen aan de collecte.” Dochter Marion geeft in het interview aan dat zij de taak van wijkhoofd destijds overnam van haar moeder. Als collectant trad Nina in de voetsporen van haar oma en moeder. Kortom zeggen de drie vrouwen: “Collecteren is voor ons de normaalste zaak van de wereld.”

Geen deurtje voorbij
Heel goed beseffen de drie vrouwen, is het in toenemende belangrijk dat er veel geld binnenkomt voor onderzoek. Want iedereen krijgt met kanker te maken, het lijkt steeds meer of deze ziekte geen deurtje voorbij gaat.

Geen kleingeld in huis?
Waar Truus vroeger vrijwel nooit met mensen te maken kreeg die geen kleingeld in huis hadden -“Of ze deden een cheque in de bus’-, is dat tegenwoordig wel anders. Daarom kan dit jaar bij de collectanten ook via een QR-code worden gedoneerd. Helemaal van deze tijd vindt Nina, die bijna nooit ‘een cent op zak heeft’, maar alles via haar mobiel regelt. “Voorwaarde is wel dat mensen de app van intenetbankieren van hun bank op de mobiel hebben staan.”

Scan die code
Vervolgens werkt het heel eenvoudig. “Met je fotocamera op je mobiel scan je de QR-code, waarmee vervolgens een website voor IDEAL Betaalmethode wordt geopend. Je kunt elk gewenst bedrag invullen.” Dus, geen contant geld in huis? Scan die code via je bankieren app op je telefoon en help mee in de strijd tegen kanker!

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen