Oogstfeest Horst en Telgt in Ermelo was nog nooit zo warm

Buurtschap Horst & Telgt in Ermelo vierde vandaag, zaterdag 24 augustus, het 19e Oogsfeest onder een strakblauwe hemel. Voor zover is na te gaan was het nog nooit zó warm. Meestal dreigden er onweerswolken, scheen tussendoor de zon uitbundig, maar werden de hemelsluizen ook wel eens flink opengedraaid.

Met foto’s van Anneke Wullink en Jan de Roo Fotografie.

Grote stofwolken
Het was zó druk vanmiddag, laat vrijwilliger Anneke Wullink weten, dat grote stofwolken opwaaiden op het pad langs de fietsenrekken. Want veel mensen kwamen op de fiets.

Gratis drinken
Anneke: “Volgens de organisatie waren ook veel toeristen op het Oogstfeest afgekomen. Vanwege het warme weer was er gratis drinken voor de kinderen.”

Wespen
De wespen zagen in de mensenmeute hun kans schoon zo bleek. Anneke: “De EBHO heeft wel een paar mensen gehad met wespensteken, maar verder viel het mee met de ongemakken.”

Flink aanpoten
Als vrijwillige verkeersregelaar regelde Anneke het verkeer bij de ingang voor de fietsen en de tractoren. “Het was flink aanpoten op dat punt, want het verkeer komt daar echt van alle kanten. Van fietsers, auto’s die door moeten worden verwezen naar het weiland tot voetgangers en trekkers.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden