Binnenactiviteiten ‘redden’ Bijendag bij schaapskooi Ermelo

Het was een onstuimige dag vandaag, zaterdag 20 juli. Forse regen- en hagelbuien en zon wisselden elkaar af. Gelukkig konden belangstellenden voor de Bijendag bij de schaapskooi Ermelo binnen terecht in het bezoekerscentrum, waar de meest leuke activiteiten plaatsvonden. Ook de imkeractiviteiten vonden onderdak plaats in de bijenstal.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Smaakpapillen testen
Terwijl de regen op het dak roffelde was het op de zolder van het bezoekerscentrum nog tropisch warm. Erg populair onder de jonge bezoekers was het proeven van de verschillende soorten honing. Als echt profs testten ze hun smaakpapillen om uiteindelijk de keuze te maken welke soort nu echt het lekkerste was.

Bijenvolk aan het werk
Daarnaast werd met verwondering het harde werken van het bijenvolk gevolgd in de nieuwe demonstratiekast. Het bijzondere van deze kast is dat de bijen via een 5 meter lange transparante buis van buiten naar binnen komen.

Leuke weetjes
Wie de picknick-spullen had meegebracht kon buiten terecht in een partytent. Met bovendien als uitsmijter boswachter Hendrika de Haas, die allerlei leuk weetjes vertelde over de dieren die op de Veluwe leven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden