Bijenhoudersvereniging Ermelo krijgt 2000 euro van Rabobank Stimuleringsfonds

Peter Post en Coen Nap.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Beleving voor oud en jong. Dat biedt de Bijenvereniging Ermelo tegenwoordig in samenwerking met Stichting Schapedrift. Het Rabobank Ermelo Stimuleringsfonds droeg zijn maatschappelijk verantwoorde steentje bij door het initiatief met 2000 euro te honoreren.

Vanmorgen, zaterdag 20 juli, overhandigde kantoordirecteur Coen Nap op symbolische wijze het bedrag aan Peter Post, projectleider bijeneducatie van de Bijenvereniging Ermelo, tijdens de Bijendag in het Bezoekerscentrum en rond de schaapskooi.

Het laatste zetje
Nap zei als Rabobank Stimuleringsfonds blij te zijn het initiatief het laatste zetje te hebben kunnen geven. “”Anders is het soms niet mogelijk het te realiseren.” Hij was vol lof over de besteding van het geld. Dit is namelijk gebruikt voor de vernieuwing van de bijeneducatie in en bij het bezoekerscentrum. Op de bovenverdieping is een nieuwe demonstratiekast met een bijenvolk en er zijn filmpjes en informatiepanelen over het leven van bijen en bijensoorten.

Avontuur
Vooral de bijenkast bekijken is een avontuur op zich. Het is de initiatiefnemers namelijk gelukt om via een 5 meter lange transparante buis, de bijen van buiten naar binnen in de kast ‘te lokken’. Dat maakt dat iedereen die de demonstratiekast opent de koningin kan spotten en zien hoe het bijenvolk druk aan het werk is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden