1e Zomeravondbraderie 2019 Ermelo: ‘Oh, de Action is ook open’

Of kostte het allemaal niets vanavond, dinsdag 16 juli, tijdens de 1e avond van de Zomeravondbraderie in het centrum van Ermelo. Enthousiast werd er geshopt bij kraampjes met frivole badkleding, schilderijen, schoenen, tassen, horloges, worst, Veluwse Wens Ambulance tot bloemen. “Oh”, kwetterde een bezoekster, “de Action is ook open!'” Net als veel andere winkels in hartje Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Perfecte avond
Het was een perfecte avond om inkopen te doen en te flaneren langs het kilometers lange lint van kraampjes. Want in de vooravond was het weliswaar grijs, maar de temperatuur was perfect. Helemaal toen de zon zich liet zien en een plek op de verschillende terrassen lonkte.

Vakantiebruin
Maar eerst liet het publiek zich verleiden door de spullen van de vele kraamhouders. Zoals de dame die Bolero promootte. Enthousiast poederde ze bij wie maar wilde het gezicht. Met de belofte van het hele jaar door vakantiebruin zonder dat de zon er aan te pas hoeft te komen.

Strak kapsel
Net als vorig jaar was ook een barbier van de partij. Samen met zijn vader liet de kleine Jaxson zich een strak kapsel aanmeten. Ondertussen werd het guppie zoet gehouden met een filmpje via een mobieltje.

Trotse opa
Zijn eerste Zomeravondbraderie-avond beleefde Thijs achter de kraam van Burg Bieren Bierwinkel. Hij was zich nergens van bewust, zo diep was hij in slaap. Vanachter de biertap hield zijn trotse opa Jan van Wilgenburg een oogje in het zeil.

Goochelaar
Dat lang niet alle kraamhouders het publiek ‘een oor aannaaien’ bewees de dame van de Perfect Hair Roll. Als een goochelaar draaide ze de dames de perfecte rol in het haar. Maar op verzoek bewees ze dat het zelf doen ook heel gemakkelijk gaat.

‘Levend Water’
Dorstige mensen konden terecht bij de kraam van interkerkelijke inloopwinkel De Oase, die een glas ‘Levend Water’ aanbood. Na afloop van de Zomeravondbraderie togen vele bezoekers naar de verschillende kroegen om buiten op het terras met muziek erbij, een paar laatste afzakkertjes te nemen.

De volgende Zomeravondbraderieën staan gepland op de dinsdagavonden:

  • 23 juli
  • 30 juli
  • 6 augustus
  • 13 augustus
  • 20 augustus

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden