Digibeet uit Ermelo: ‘Ik voel mij buitengesloten’

Foto: Foto: Grietje-Akke de Haas

Als digibeet voelt mevrouw Brussee uit Ermelo zich buitengesloten, zelfs gediscrimineerd. Door haar beperkingen is Internet niet voor haar weggelegd.

“Ik mankeer heel veel; onaangeboren hersenletsel, spasme, twee stoma’s en ik heb last van mijn schouders, nek, armen en rug. Ook heb ik chronisch ontstoken oogleden. Als ik een paar minuten op Internet zit doet alles me zeer.” Aangezien in toenemende mate zaken via Internet gaan raakt mevrouw Brussee verstoken van informatie en verliest ze meer en meer de regie over haar leven. 

Mevrouw Brussee schreef met de pen een ingezonden brief die ermelo.nieuws.nl vervolgens overtypte.

“De regering heeft gesproken dat communicatie per post verplicht is. Echter; Isala te Zwolle, Pro-life, WMO, UWOON, woningstichting Putten, College van B&W, GrootNieuwsRadio etc. etc. lijken die keuze ‘aan haar laars te lappen’. Daardoor word althans ik buitengesloten en mis zelfs nú de inschrijving voor een rolstoelvriendelijke woning in Putten.

Als een ander namens mij mailt, wordt het antwoord naar een mailadres gestuurd, óók al staat erbij om per telefoon of per post te reageren, en niét via dit emailadres. Inmiddels ervaar ik dit als een aanslag op mijn privacy, en is het een vorm van discriminatie en buitensluiten van.

Wat is er aan de hand in Ermelo en Nederland; om mensen iedere vorm van communicatie te ontnemen? Er zijn zo veel mensen ongewild Digibeet, meer dan u denkt. Met of zonder handicap die geen computer tot SMS-verkeer kunnen hanteren. Zelfs een ontvangstbevestiging op officiële (aangetekende) brieven blijft uit, evenzo het antwoord erop.

Is dit wat we met elkaar willen, ‘voor ogen hebben’? Denkt u er nog eens over na!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen