Rachel Schelleman rijdt Avondvierdaagse Ermelo opnieuw voor Stichting Opkikker

Rachelle Schellemans, Fabien van Kleven en Bartimeus-vrijwilliger Ruud van Eijle.
Rachelle Schellemans, Fabien van Kleven en Bartimeus-vrijwilliger Ruud van Eijle.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Rachel Schelleman uit Ermelo rijdt de Avondvierdaagse Ermelo, die van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni plaatsvindt, opnieuw voor Stichting Opkikker. Zij legt uit waarom.

“Ik ben zelf al mijn hele leven ziek, ik ben te vroeg geboren, heb een zeldzaam Syndroom (Noonan Syndroom). Dit bij elkaar zorgt al mijn hele leven voor gezondheidsproblemen en sinds kort weet ik dat ik een ernstig b12 tekort heb.”

Opkikkerdag
“Na de zoveelste operatie heb ik in 2000 zelf een Opkikkerdag gehad, ik was toen 13 jaar oud. Het was een dag om even het ziek zijn te vergeten, een dag die zelfs 18 jaar later nog een glimlach tovert op mijn gezicht. Op mijn dag ben ik samen met mijn moeder, Oma, Opa en m’n hartsvriendin, met de limo van Diemen opgehaald, ik woonde toen in Amsterdam en mijn opa en oma in Diemen. We zijn naar Harderwijk gereden om een dag naar het Dolfinarium te gaan.

Tijdens het bezoek aan het Dolfinarium mocht ik samen met mijn vriendin heel dicht bij de Dolfijnen zijn, met ze mogen spelen en aanraken, als afsluiting hebben we samen gegeten in een restaurant. Ik kan alleen maar zeggen deze dag was in een woord GEWELDIG.”

Ambassadrice
“In 2004 ben ik benaderd om Ambassadrice te worden van Stichting Opkikker, dit met als taak om te helpen meer naamsbekendheid te geven aan de Opkikker, en dat door simpel te vertellen over mijn dag. En waar mogelijk acties te houden om geld in te zamelen.

In de 15 jaar dat ik nu Ambassadrice ben en de 19 jaar dat ik met de Opkikker ben verbonden heb ik al flink wat acties op touw gezet. Van kikkertjes van fimoklei te verkopen, tot sleutelhangers, een koffie morning te houden, mobieltjes in te zamelen, acties van Stichting Opkikker zelf te delen op Facebook en dan nu de sponsoring van de Avond4daagse.”

Super Opkikkerdag
“Maar naast mijn acties heb ik in de afgelopen jaren ook wederom vele mooie momenten mogen beleven om weer even te vergeten. Een Super Opkikkerdag in 2006, sinds 2013 de Ambassadeursdagen die jaarlijks terug komen, in 2012 voor het eerst het Geef En Neem Weekend Na 1 jaar niet ik vanaf 2014 elk jaar samen met vrienden echt uitkijk naar dat weekend.

En zo zorgt Stichting Opkikker al 19 jaar in mijn leven dagen om mijn ziek zijn even te vergeten, kracht op te doen om te blijven knokken. Daarom heeft Stichting Opkikker een heel bijzonder plekje in mijn hart en wil ik helpen te zorgen dat lotgenootjes ook zo’n dag kunnen beleven, want na veel vervelende dagen duren de leuke dagen toch net iets langer.”

6 kilometer
En dan nu rij ik voor het 3e jaar de Avond4daagse. Het eerste jaar de 3km, en dan dit jaar net als vorig jaar de 6km. Waarom ik met m’n scootmobiel en niet lopend? Omdat ik niet lang kan lopen. Voor mij is m’n scootmobiel m’n vervoersmiddel, ondanks dat veel mensen denken dat dit lekker makkelijk is, is dat voor mij niet zo, ook dit is voor mij behoorlijk inspannend. Naast dat het erg gezellig en leuk is om dit te doen, doe ik het vooral om geld op te halen zodat lotgenootjes ook zo’n mooie dag kunnen beleven, om even het ziek zijn te kunnen vergeten, want ‘Na veel vervelende dagen duren de leuke dagen toch net iets langer’. Maar dit jaar doe ik het niet alleen, dit jaar doe ik het samen met m’n vriendin Fabien van Kleven.”

Donaties
“Donaties kunnen als mensen ons tegen komen direct bij mij of via https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/9YE2ulZVWwU/rachel-schelleman-fabien-van-kle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen