Bianca Meijer opent nieuwe minibieb in Ermelo

Bianca Meijer.
Bianca Meijer.
Foto: Eigen foto

Op de Groevenbeekse Heide prijkt sinds vrijdag 24 mei een heuse Groevenbieb. Een minibibliotheek waar je gratis boeken kunt lenen of ruilen.

Door Bianca Meijer.

‘Zo leuk om te doen!’
De minibieb is een initiatief van Bianca Meijer. Bianca en haar ‘bonusdochter’ Leonie gaan al een paar jaar met regelmaat en veel plezier de minibiebs in Ermelo en omgeving langs. “Je rijdt dan weg met je fietstas vol boeken en ruilt ze overal om. Zo leuk om te doen!” Al snel ontstond de wens om zelf ook een minibieb te realiseren. Maar het duurde nog bijna twee jaar voordat het plan ook werd gerealiseerd. Bianca kocht een minibieb van gebruikt hout en ging aan de slag.

Art nouveau uitstraling
“De Groevenbieb heeft een art nouveau uitstraling. Ik wilde hem er graag een beetje kunstig uit laten zien. De afbeeldingen aan de zijkanten zijn afkomstig van antieke ex librissen uit 1915.” Ze zijn met de hand en een heel klein penseel stukje voor stukje overgeschilderd op het kastje. Het geheel maakt een smaakvolle indruk. Hij heeft een ruime maat en kan meer dan 40 boeken herbergen. Met avondverlichting is het zelfs mogelijk om als het donker is nog een boek te lenen of te ruilen. Bianca hoopt dat veel mensen er met plezier gebruik van zullen maken.

Met dank aan
Bianca is bij de plaatselijke middenstand langs gegaan om her en der een bijdrage te vragen om zodoende de kosten van de minibieb te drukken. “Naast donaties van buren en vrienden die gul waren met materialen heb ik ook veel gehad aan de bijdragen van Jabo Glas, Crea by Bea, Houthandel van der Leeden en Van den Broek IJzerwaren. Fijn dat een dergelijk initiatief zo wordt ondersteund.”

  • De Groevenbieb staat aan de rand van de Groevenbeekse heide, de la Reystraat 172 in Ermelo.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen