Welzijn Ermelo biedt Jongerencoaching gratis aan

Jolanda Timmer (links).
Jolanda Timmer (links).
Foto: Grietje-Akke de Haas

Worstel jij als jongere tussen de 16 en 30 jaar oud met leren, werken of de thuissituatie? Kun jij hulp gebruiken op het gebied van plannen, structuur in de huishouding, motivatie tot hulp bij bijstand aanvragen, financiën en de post op orde brengen? Kortom zaken om je leven weer goed op de rit te krijgen?

Neem dan contact op met Jolanda Timmer, Jongerencoach bij Welzijn Ermelo: 06 2123 3494 of [email protected]

‘Van A tot Zelf’
Wellicht is jongerencoaching ‘Van A tot Zelf’ dan misschien iets voor jou. Jij bepaalt waaraan je werkt. Een coach lost je problemen niet op maar helpt je wel om het zelf te doen. Aan de jongerencoaching zijn geen kosten verbonden.

Stevig en professioneel
Jolanda heeft iets met de doelgroep. Vooral als ze worstelen met leren, werken of de thuissituatie. Toen Jolanda de idee van Jongerencoaching ruim een jaar terug opperde bij Jules Dutrieux, directeur/bestuurder bij Welzijn Ermelo, reageerde die meteen enthousiast. “Met de voorwaarde dit stevig en professioneel neer te zetten.” Daarvoor kreeg zij hulp van Corien Benard, projectmanager bij Welzijn Ermelo. “We hebben flink gebrainstormd over de mogelijkheden en kwamen tot de conclusie dit onder te brengen bij het Maatschappelijk Werk van Welzijn Ermelo.”

Gratis
Tegenwoordig werkt Jongerencoaching met vier coaches met ruime ervaring op vrijwillige basis. Want deze vorm van hulpverlening is gratis. In een jaar tijd zijn elf jongeren geholpen, die werden doorverwezen via CJG Ermelo, de Leerplichtambtenaar tot MEE Veluwe. Hoog tijd vinden Jolanda en Corien om Jongerencoaching breder uit te dragen.

Regie
Zo mag nu iedere jongere tussen de 16 en 30 jaar rechtstreeks een beroep doen op Jongerencoaching. Het gaat om laagdrempelige en praktische hulpverlening waarbij de jongere de regie houdt. “Jongeren moeten echter wel gemotiveerd zijn om de stap te zetten. Ook is Jongerencoaching niet vrijblijvend; zij moeten wel hun eigen verantwoordelijkheid nemen. ”

  • Er worden ook geen dossiers aangelegd; een A-viertje met de NAW-gegevens is voldoende. De duur van de hulp is maximaal een jaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen