Nieuwe Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo feestelijk geopend.

Foto: Bartiméus

Met het planten van een krentenboom is donderdag 16 mei het nieuwe Henriëtte van Heemstra Huis aan de Paul Krügerweg 43 in Ermelo feestelijk geopend.

Dit bericht Bartiméus.

Saamhorig gezin
Het Henriëtte van Heemstra Huis biedt toegankelijke kleinschalige woonvormen voor senioren die slechtziend of blind zijn. In dit verzorgingshuis ontvangen bewoners de begeleiding en zorg die zij nodig hebben en het leven kunnen leiden zoals zij dat willen. “Het voelt alsof we samen één groot, saamhorig gezin vormen. Ik ben erg blij met de nieuwe, kleinere woonvormen”, aldus een van de bewoners. De bewoners zijn het afgelopen jaar nauw betrokken geweest bij de nieuwbouwplannen. Door voelbare maquettes konden de bewoners zich een beeld vormen van de nieuwe ruimtes en de belevingstuin.

100% leven
“Wij kunnen nu veel meer individuele aandacht geven en tegemoet komen aan wensen van bewoners”, zegt Ineke Kaemingk, teamleider van het Henriëtte van Heemstra Huis. “Waar we vroeger in een grote zaal met de bewoners aten, wordt er nu in de gemeenschappelijke woonkeuken met elkaar gegeten. En de bewoners denken mee over het menu.”

Bijzonderheden
De ruimtes hebben aangepaste verlichting. Elke studio heeft een Webbox, waarmee de bewoners kranten kunnen lezen, ondertiteling bij tv-programma’s ontvangen en waarop de bewoners interne mededelingen kunnen lezen.De gezamenlijke woonvorm heeft een eigen kapsalon met voorziening voor schoonheidsbehandelingen. Een andere bijzondere voorziening is de belevingsruimte met een tril/waterbed, waar de bewoners zich met hun familie even kunnen terugtrekken Daarbij is de geluidsisolatie van het verzorgingshuis speciaal aangepast voor bewoners die blind of slechtziend zijn.

De kapsalon, de belevingsruimte en de Webbox zijn mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds. Maar het belangrijkste is dat de bewoners zich er thuis voelen en met plezier wonen in de kleinschalige woonvormen.

Geurende krentenboom
Het Henriette van Heemstra Huis is officieel geopend door mevrouw Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur Bartiméus en de heer Joeke van der Mei, directeur van het Bartiméus Fonds. Samen met de heer Schimmel en mevrouw Baas, twee oude bewoners, plantten zij een geurende krentenboom in de tuin.

Wens
Bestuurder Jopie Nooren eindigde haar openingsspeech met de woorden: “Mijn wens is dat je hier helemaal jezelf kunt zijn en blijven en dat je je gewaardeerd voelt. En dat ook de familie het fijn vindt om hier te komen.”

Reacties

article
43169
Met het planten van een krentenboom is donderdag 16 mei het nieuwe Henriëtte van Heemstra
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190517/nieuwe-henriette-van-heemstra-huis-in-ermelo-feestelijk-geopend/
2019-05-17T12:34:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/17123311/20EN-Bartimeus.jpg
Nieuws