RKPWA school scoort in ieder geval 1650 euro voor het goede doel

De bibliotheek van de Amar Jyoti School in Bhaktapur, Nepal, kan in ieder geval op 1650 euro rekenen van de RKPWA school aan de Wetstraat 8-10. Dat hebben de verschillende acties van de leerlingen opgeleverd. Met als klapper de vandaag, donderdag 18 april, gehouden rommelmarkt en een spraakmakende loterij. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Erg betrokken
De loterij had maar liefst 31 prijzen in het vat voor de gelukszoekers. Hoe groot de betrokkenheid voor het goede doel is onder Ermelose ondernemers bleek ook uit de diversiteit van de beschikbaar gestelde prijzen. Dat varieerde van een broodtrommel, Rituals pakket, bioscoopbonnen, een scheerbeurt, dinerbon tot slagroomtaart.

‘Oooooooh’
De spanning liep al snel op zodra schooldirecteur Christie van Seventer en Else Bosma de winnende nummers trokken. Gejuich alom voor degene die in de prijzen viel, en een teleurgesteld ‘Oooooooh’ toen de prijzen echt allemaal vergeven waren, en het gros niets had gewonnen.

Goed onderwijs
Naast de rommelmarkt en loterij scoorde de schooljeugd veel geld met een sponsorloop, klusjes doen, statieflessenactie en een bioscoopavond. De RKPWA school hield de acties gedurende de vastentijd. Volgens schooldirecteur Christie van Seventer sluit het goede doel goed aan bij hun school. Want goed onderwijs en goede materialen zijn schaars in Nepal. De Amar Jyoti School stelt de bibliotheek na schooltijd beschikbaar aan alle buurtkinderen.

Reacties

gallery
42664
De bibliotheek van de Amar Jyoti School in Bhaktapur, Nepal, kan in ieder geval op 1650
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190418/rkpwa-school-scoort-in-ieder-geval-1650-euro-voor-het-goede-doel/
2019-04-18T16:55:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/04/18165415/16EN-Actie.jpg
Nieuws