Muziektent ’t Weitje Ermelo veilig genoeg voor Koningsnacht en Koningsdag 2019

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De betonnen vloer van de muziektent op ’t Weitje vertoont ernstige gebreken. Dat is geconstateerd tijdens onderhoudswerkzaamheden. De tijdelijke noodvoorziening maakt de vloer echter veilig genoeg voor de Koningsnacht op vrijdag 26 april en Koningsdag op zaterdag 27 april. De Muziektent wordt immers altijd gebruikt door de deelnemende artiesten.

Dat de vloer veilig genoeg is verzekert de gemeente Ermelo.

Renovatie in oktober
Het streven is dat de vloer van de muziektent in oktober dit jaar wordt gerenoveerd, zo bericht de gemeente. Daar gaat een bedrag van 30.000 euro mee gemoeid. De muziektent op ’t Weitje is een kenmerkend gebouw en tevens een gemeentelijk monument, langs de Putterweg te Ermelo. Deze is in 1933 gebouwd door het Christelijk Fanfarekorps in samenwerking met de gemeente Ermelo. Vanaf die tijd heeft zowel ’t Weitje als de muziektent een belangrijke rol vervuld bij markten en evenementen. Rond de jaren ’60 is de oude houten vloer vervangen door een betonnen variant.

Koningsnacht
De organisatie Feest in Ermelo heeft overigens weer een fantastisch Oranjefeest voor liefhebbers in petto. Zo doet de organisatie er nog een schepje bovenop met de Koningsnacht op vrijdagavond 26 april. Onder meer met een gezellige en swingende Ouwe Lullen Disco met de heerlijke deuntjes van DJ Robbie.

The Vengaboys
Maar als klap op de vuurpijl heeft de organisatie dé hitsensatie van de jaren 90 gestrikt: The Vengaboys! Met grote successen als ‘Boom, Boom, Boom’, ‘We’re Going to Ibiza’ en ‘Parada de Tettas’ zullen het publiek zeker terugbrengen in de tijd!

  • Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom die een kaart heeft kunnen bemachtigen. Koningsnacht is namelijk compleet uitverkocht!

Koningsdag
Na de kleedjesmarkt zijn onze jongste gasten vanaf 11.00 uur alweer van harte welkom op ’t Weitje! Op het OranjeSpeelParadijs (tot 18.00 uur) kan weer naar hartenlust gesprongen en gespeeld worden. Dit jaar zal er ook een heuse KoningsKidsDisco georganiseerd worden. Vanaf 13.00 uur is de Muziektent hét podium van Ermelo en zullen diverse zangers en DJ’s zorgen voor een supergezellig Oranjefeest. Zo komt ‘vriend van het feest’ Wolter Kroes het dak eraf feesten, zorgt geweldenaar Henk Dissel ervoor dat de bom keihard inslaat en gaan we met elkaar los op knallers van Het Feestteam! Tevens zal de Ermelose coverband ‘Nu we d’r toch zijn’ ervoor zorgen dat het een dag wordt om nooit te vergeten. Kortom dit is hét muziekfeest voor jong en oud, want dat is toch waar Koningsdag omdraait? Jij komt toch ook?!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen