Present-Ermelo start proeftuin maatschappelijke diensttijd

Lisa Hofman en Hein van Klooster.
Lisa Hofman en Hein van Klooster.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De overheid stimuleert jongeren zich in te zetten voor maatschappelijk activiteiten. Er wordt gewerkt aan een goede vorm van vrijwillige maatschappelijke diensttijd. In het hele land zijn verschillende organisaties projecten gestart waarbij jongeren zich kunnen aansluiten. Zij kunnen hierdoor hun talenten ontdekken en deze ontplooien; tegelijkertijd leren ze nieuwe dingen en leveren ze een bijdrage aan het leven van anderen.

Stichting Present Ermelo is één van deze organisaties.

Binnenkort
Lisa Hofman vertelt er meer over. “Present Ermelo is sinds 2017 actief om vrijwilligers te koppelen aan mensen die tijdelijk hulp nodig hebben. Binnenkort start ook in Ermelo het project Jong Present.” Lisa begeleidt samen met Hein van Klooster groepen vrijwilligers bij het uitvoeren van veelal praktische en sociale projecten. “Het nieuwe project Jong Present is in feite een proeftuin; de ervaringen in dit soort projecten worden gebruikt bij het landelijk ontwikkelen van de maatschappelijke diensttijd.”

Brede glimlach
Volgens Lisa biedt de proeftuin in Ermelo jongeren de kans op unieke ervaringen. “Je werkt mee aan maatschappelijke activiteiten en leert door te doen. Je leert plannen, organiseren, verantwoordelijkheid nemen en je aan afspraken houden. Daarnaast ontmoet je veel mensen waarvoor je iets betekent, door wie je veel leert en van wie je een brede glimlach krijgt.”

Begeleiding
Jong Present in Ermelo heeft freelance docent en coach Sape Westra gevraagd het project te begeleiden en de jongeren te coachen. Sape vertelt onder welke voorwaarden jongeren zich kunnen aanmelden om als trainee bij Jong Present aan de slag te gaan: “Als trainee ben je een aantal maanden 5 uren per week beschikbaar voor projecten en werkzaamheden van Jong Present. Zelf bepaal je welke ontwikkeldoelen en activiteiten voor jou belangrijk zijn. Samen besluiten we op welke manier jij kan meebouwen een Present door projecten, ideeën en netwerken. Ook is het goed te weten dat Present Nederland geregeld trainingsdagen organiseert waar trainees aan deel nemen.”

Vrijwilligersvergoeding
Volgens Sape is Jong Present een prachtige manier om werkervaring op te doen en jezelf beter te leren kennen. “En je krijgt nog een vrijwilligersvergoeding ook”, vult hij met een glimlach aan.

Meer informatie is te vinden op www.bestevacatureever.nl of via www.presentermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen