Leerlingen Koningin Julianaschool Ermelo aan de slag met energie en duurzaamheid

Foto: Eigen foto

Maandag 1 april start de Koningin Julianaschool een projectweek met als thema ‘energie en duurzaamheid’. Als opening van het project bezoeken de kinderen in kleine groepjes de modelwoning van de gemeente aan Kievitstraat 71. 

Dit bericht de Koningin Julianaschool.

Proefjes doen
Ze krijgen daar voorlichting van mensen van de gemeente, maken opdrachten en doen proefjes in het huis. De woning is een proefproject: gasloos, triple glas, voorzien van infraroodverwarming en zonnepanelen. Er is in dit huis dus genoeg te zien en te ontdekken voor de kinderen!

Thema’s
De kinderen gaan in de projectweek aan de slag met verschillende thema’s zoals, het scheiden van afval, energieverbruik op school, energie/duurzaam koken in de keuken en energie in de toekomst.

Bewustwording
Door leerlingen samen te laten werken en uit te dagen, laten de leerkrachten van de Koningin Julianaschool de kinderen deze projectweek in aanraking komen met actuele thema`s als energie en duurzaamheid. Door kinderen enthousiast te maken voor dit onderwerp, hopen we een stukje bewustwording tot stand te brengen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen