Ermelo in TV-programma De Grote Tuinverbouwing van SBS6

Foto: Eigen foto

In het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra wekelijks in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit.

In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan 20 plaatsen op de Veluwe. In januari bezoekt hij Ermelo.

Dit bericht VisitVeluwe woensdag 9 januari.

Boswachter Henk Ruseler neemt Lodewijk mee Het Nationale Park De Hoge Veluwe in om alles te vertellen over het mooie afwisselende landschap en de vele dieren die er leven, zoals herten, moeflons, maar ook hele kleine dieren zoals kevers en sprinkhanen. Tijdens de bezoeken van Lodewijk op de Veluwe staan geschiedenis, kennis, groen, water en doen centraal.

Landgoed Ullerberg
In de aflevering van 12 januari gaan Lodewijk en Henk samen op pad in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om de 6 kilometer lange Moeflon route te ontdekken. Na deze winterse wandeling vertrekt Lodewijk naar Ermelo om zich te laten verrassen door Landgoed Ullerberg. Op dit landgoed brengt hij ook een bezoek aan de bijzondere Heidegolfbaan, een unieke plek in Nederland waar het nog echt muisstil is.

De Klokbeker
PCB De Klokbeker in Ermelo, een school met een prachtig groen schoolplein, is Lodewijk’s laatste bestemming. Met hulp van de kinderen krijgt de school zowel binnen als buiten een nieuw, groen jasje.

Over het programma
Terwijl Lodewijk in zijn groene bus door het land toert, is het team van De Grote Tuinverbouwing op pad om een tuin aan te pakken die hard aan verandering toe is. Tuinexpert Ivo Putman neemt de tuin flink onder handen en interieurstyliste Suzanne van der Hoeven zorgt ondertussen binnen voor een verrassende make-over. Kok Jeremy Vermolen verwent het team op zijn eigenwijze manier en laat zien welke bijzondere gerechten je op de BBQ kunt maken en Rob Verlinden bespreekt de planten vragen van de kijker. Elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6!

Reacties

article
40963
In het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190109/ermelo-in-tv-programma-de-grote-tuinverbouwing-van-sbs6/
2019-01-09T10:40:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/01/09104012/02EN-Tuinverbouwing.jpg
Nieuws