Initiatief Tafels van Hoop in Ermelo smaakt naar meer

Foto: Eigen foto

Op 19 december 2018 werd in de Hoeve in Ermelo ‘Tafels van Hoop’ georganiseerd. Dit project was (en is) een gezamenlijk initiatief van de Themagroep Vluchtelingen van de Diaconie van de Hervormde Gemeente Ermelo en van de Werkgroep ZWO van de Gereformeerde Kerk van Ermelo. Hierbij werd aangesloten bij het landelijk initiatief van Kerk in Actie.

Dit bericht de organisatie.

Samen aan tafel
Het doel was met vluchtelingen, maar ook met statushouders samen aan tafel en genieten van een goede maaltijd. Uiteindelijk hadden ongeveer 65 mensen de weg naar De Hoeve gevonden. Mensen uit in ieder geval Syrië, Senegal, Eritrea, Soedan en Marokko. En natuurlijk uit Ermelo.

Handen uit de mouwen
Veel vrijwilligers, maar ook veel gasten, hadden de handen uit de mouwen gestoken om iets lekkers te bereiden. Zo kon er van veel verschillende gerechten genoten worden. Tijdens de maaltijd was er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. En dat gebeurde dan ook volop.

Bedankt!
Niet alleen de maaltijd, maar ook het samenzijn op deze manier, smaakte naar meer. Deze ‘Tafels van Hoop’ zal dan ook zeker een vervolg krijgen in 2019. De dank van de organisatie gaat uit naar alle vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt, met daarbij een speciale vermelding voor Vluchtelingenwerk Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen