Actiegroep: ‘Stop de jacht op bewoners van parken’

Foto: redactie putten.nieuws.nl

Parkbewoner Zeger Wijnands en voorzitter van Vereniging Bungalowpark Maheki Cor van Rouwendaal, hebben samen met nog wat andere initiatiefnemers een vereniging opgericht met website met als doel zich gezamenlijk te wapenen tegen de jacht op bewoners van recreatieparken.

Dit bericht putten.nieuws.nl

Structureel tekort aan woningen
“Door het gevoerde beleid van de afgelopen jaren is er een structureel tekort aan woningen. En dat tekort is echt enorm. Er worden sociale koopwoningen gebouwd, maar die kosten evengoed nog 250.000 euro. Dat kunnen starters, die vaak nog een studielening hebben, simpelweg niet opbrengen. De enige oplossing is het bouwen van echt sociale huurwoningen. Echter een startpunt voor de starters kan ook een woning op een recreatiepark zijn. Laat ze daar een jaar of vier wonen en lekker sparen. Na die periode kan er dan gekeken worden naar een duurdere huurwoning of zelfs een koophuis. De overheid heeft geen oog meer voor de sociale structuur in Nederland”, aldus Wijnands.

Handhaven of huisvesten?
“Op de parken is een overcapaciteit aan woningen te vinden. Waarom kunnen we deze woningen niet inzetten. Hiermee wordt de eigenaar van het park en de starter heeft een woning. Ik vraag me wel eens af welke prioriteit de gemeenten hebben, is dat handhaven of huisvesten. Handhaving met de menselijke maat wordt regelmatig genoemd. Maar hoe hoog ligt deze lat. In Putten ligt die lat wel heel erg laag. De nood is echt heel erg groot. We hopen dat onze vereniging veel leden krijgt, zodat we de krachten kunnen bundelen.”

Aanmelden is gratis en kan via de website www.stopjachtopbewonersrecreatiewoningen.nl

Lees verder putten.nieuws.nl

Reacties

article
38860
Parkbewoner Zeger Wijnands en voorzitter van Vereniging Bungalowpark Maheki Cor van Rouwendaal, hebben samen met
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180914/actiegroep-stop-jacht-op-bewoners-parken/
2018-09-14T12:48:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/09/14124748/37EN-Park.jpg
Nieuws