Lara zegt ‘ja’ tegen Mervyn op De Aalbertshoeve in Ermelo

Jonge mannen worden steeds romantischer zo blijkt. Mervyn Snel (21) bijvoorbeeld verraste zijn vriendin Lara Pelgrim (22) donderdagavond 6 september met een huwelijksaanzoek op Groepsaccommodatie De Aalbertshoeve aan de Nijkerkerweg 65 in Ermelo. Het werd een sprookjesachtig moment waarvoor Mervyn alles uit de kast had gehaald.

Met fotoreeks.

‘Complot’
Albert van Diest, eigenaar van Groepsaccommodatie De Aalbertshoeve, vertelt: “Van tevoren had Mervyn fakkels op de oprit geplaatst met aan weerskanten bordjes met daarop gedenkwaardige momenten die het stel had meegemaakt. Toen Lara hier arriveerde liep ze via de oprit naar hem toe waarop hij haar vroeg om met hem te trouwen. Het leuke was dat zij geen idee had wat haar vriend van plan was. Haar vriendin zat namelijk in ‘het complot’ en die had haar naar de Veluwe ‘ontvoerd’ onder het mom van een gezamenlijk uitje.”

Bijzonder moment
Mervyn woont in Voorschoten en Lara in Haarlem. Daarom vindt Albert het bijzonder dat Mervyn De Aalbertshoeve uitkoos voor één van de meest bijzondere momenten uit hun leven. De 21-jarige jongeman had echter goede herinneringen aan De Aalbertshoeve. “Vijf jaar gelden heeft hij Lara ontmoet toen ze hier op kamp waren.”

‘Moe is nooit meer weggegaan’
De bijzondere gebeurtenis op De Aalbertshoeve voerde de groepsaccommodatie terug in de tijd. “Mijn vader Gijs en moeder Adri hebben elkaar ook op De Aalbertshoeve ontmoet, zo’n 46 jaar geleden. Mijn moeder kwam uit Delft en ging als leidinggevende mee op HGJB kamp. Het gezelschap sliep op stro boven de koeien. Vierenveertig terug zijn ze getrouwd en is moe nooit weer weggegaan.”

Stukje geschiedenis
Opa Albert van Diest is de grondlegger van De Aalbertshoeve. Net na de oorlog startte hij de veehouderij aan de Nijkerkerweg, een typisch gemengd Veluws bedrijf met melkkoeien en legkippen. In 1964 begon Van Diest met het organiseren van HGJB kampen op zolder bij de koeien. Meer weten over de geschiedenis van De Aalbertshoeve? Klik HIER

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen